Nakupujte palivové dřevo štípané, rovnané na palety i volně sypané

Společnost Palivové dřevo Praha se – jak již název napovídá – výrobě a dodávkami palivového dřeva v Praze a okolí. Palivové dřevo vozíme naštípané na polena o délce 23, 33 cm i 0,5 m. Volně sypané palivové dřevo klientům přivezeme vyrovnané na paletách nebo nákladním autem.

Palivové dřevo sypané a vyložené na paletách

Zákazníkům pak palivové dřevo dopravíme a vysypeme na určené místo. Jestliže si klient sjedná rovněž složení palivového dřeva do dřevníku nebo do kůlny, splníme i to. Pokud potřebujete zaplnit 1 m palivového dřeva v dřevníku, objednejte si 1,5 m dřeva. Na rozdíl od dřeva vyrovnaného na paletách, zahrnuje totiž sypané palivové dřevo rovněž třísky, které jsou vhodné na podpal. Palivové dřevo dodáváme vyrovnané na paletách o rozměrech jeden x jeden x jeden metr a dovážíme jej pomocí auta s hydraulickým zvedákem. Je si ale možné zajistit i odvoz vlastní.

Vybírejte palivové dřevo štípané pytlované nebo metrové

Jestliže sháníte metrové palivové dřevo, pak vám zajistíme polena o délce jeden m. Toto dřevo vám dodáme buď ve štěpinách, nebo kulatině a dovezeme vám jej nákladním vozem s kapacitou 6 nebo 12 rovnaných metrů. Kulatina má pak průměr od 7 do pětatřiceti centimetrů, štípané dřevo obsahuje kuláče do 20 centimetrů, kdy jsou mohutnější kusy rozštípnuté. Zakoupit si u nás můžete také pytlované palivové dřevo tvrdé, ale také jehličnaté měkké určené na podpal. Takovéto dřevo má zpravidla délku 25 cm a dovezeme vám jej v pytlích o 15 kg.

Palivové dřevo lze pořídit za příznivou cenu

Cena palivového dřeva závisí na druhu dodávaného materiálu. Nejlevněji koupíte měkké listnaté dřevo, pak jehličnaté, bříza, buk a na nejvíc peněz vyjde tvrdé dřevo. Dřevo neštípané pak vychází na méně peněz než palivové dřevo na paletách.