Nanejvýš praktické komíny z nerezu

Vedlejším produktem spalování paliva jsou nežádoucí spaliny, které je třeba průběžně odstraňovat z otopné soustavy. Proč? Důvodem je efektivita spalování. Pokud jsou v topidle přítomny spaliny, zabírají místo kyslíku, který je pro spalování klíčový, a tím se podstatně snižuje účinnost spalování. K jejich odstranění slouží komín, na charakteru spalin potom závisí typ komínu, jaký potřebujete. Univerzálním komínem využitelným pro všechny druhy vytápění je nerezový komín. Nerezové komíny jsou na Komíny-nerez.cz k dostání po jednotlivých dílech. To je velká výhoda pro každého, kdo potřebuje komín na míru.

Díky nízké hmotnosti nerezových komínových dílů lze nerezové komíny velmi snadno smontovat a instalovat. Nerezová ocel se vyznačuje celou řadu výhod, mezi které patří zejména odolnost vůči extrémním teplotám, vlhkosti a také působení chemických látek. Proto mají také komíny nerez tak dlouhou životnost. Díky svým praktickým vlastnostem mohou nerezové komíny sloužit k odvodu spalin samostatně nebo se používají jako vložky do komínů stávajících. Pokud je ještě váš komín v použitelném stavu, nemusíte jej bourat, stačí ho vyvložkovat pomocí jednoplášťového nerezového komínu.

Chcete-li nerezový komín použít jako samostatný komín, vsaďte na izolovaný dvouplášťový komín, který je konstruován ze dvou plášťů nerezové oceli s vrstvou tepelné izolace, ta zde slouží k odvodu tepla z povrchu, abyste se při styku s komínem nespálili. Internetový obchod Komíny-nerez.cz vám nabídne nejrůznější druhy, provedení i průměry nerezových komínů, komínových vložek z nerezové oceli, izolovaných nerezových komínů i speciálních hybridních komínů s nerezovým pláštěm a keramickou vložkou. Navštivte ověřeného prodejce nerezových komínů a vyberte si kompletní komín.