Oblékejte se retro a buďte cool

 

Pro dámy

S módou 60. a 70.let přichází také její výrazné rysy, které pro ni byly natolik typické a specifické. Kombinace zavinovacího kabátu s páskem nebo culotess dokáží vzbudit perfektní ohlas společně s maxi šaty, lesklého sametu nebo halenkami z šifonu. Cool budou také oblíbené retro šaty s puntíky. Škála barev nabídne typickou pestrobarevnost, která tak poskytne výběr z mnoha odstínů. Můžete tak používat výraznou oranžovou, nebo třeba rezavou hnědou.

Letošní retro vlna se bude vyznačovat zejména velkým důrazem na estetičnost. Můžeme se tak těšit na kabát  z ovčí vlny nebo třeba kabátek s kapucí z umělé kožešiny . Hlavním krédem celého trendu je vrstvení. Pokud vše dobře zkombinujete, můžete okolí nadchnout svými vintage šaty. Jako obuv můžete použít například slim kožačky nebo mokasíny.

Pro pány

Taktéž pánská móda bude těžit z inspirace zlatých 70´s. Můžeme se těšit na pány, jenž se budou oblékat do semišových nebo kožených materiálů a kolem krku si budou motat oversized šály. Do módy se opět vrátí také třeba drsňácká bunda pro bikery nebo ležérní pánský, žakarový oblek, trenčkoty nebo vlněné casual kalhoty.

Pokud na světě existuje nějaká jistota, tak je to comeback módních trendů v pravidelných intervalech. Není tomu jinak ani u módy bouřlivých 60. a 70.let. Ta se právě dostává opět do kurzu s blížící se letní sezónou. Pokud tedy ještě přemýšlíte, v jakém retro oblečení budete oslňovat na letních parties, užívat sluníčka na dovolené u moře, nebo jen prostě trávit veškerý čas, máme pro vás několik tipů, které vám určitě pomůžou.