Nerez komíny pro váš dům

Každý dům v našich zeměpisných šířkách potřebuje vytápění, přibližně od října začíná topit polovina domácností a většina z nich komín nutně potřebuje. Jakmile máte topení realizováno spalováním nějakého paliva, potom potřebujete komín. Otázkou je, jaký, protože každé palivo je jiné. Už pravěcí lidé věděli, že aby oheň správně hořel, potřebuje tah a odvod spalin, proto se postupem času začaly používat komíny a pro odvod obzvlášť agresivních spalin byly vyvinuty nerezové komíny. Ptáte se, proč zrovna nerezové komíny?

Je to jednoduché, komíny z nerezu jsou vysoce odolné, pevné a přitom se s nimi velmi dobře manipuluje díky nízké hmotnosti. Nerezová ocel je totiž velmi lehká a má skvělé mechanické vlastnosti. Nerezové komíny tak bez obtíží odolávají vysokým teplotám, vlhkosti i působení chemických látek. Komíny nerez jsou proto vhodné pro použití na odvod spalin z tuhých paliv, jejichž spalováním vzniká velké množství kyselých kondenzátů. Ty potom narušují povrch běžného zděného komínu a mohou jej poškodit. Nerezovému komínu se to nestane, proto se často nerezové komíny používají samostatně nebo také jako komínové vložky do stávajících zděných komínů.

Komíny-nerez.cz je internetový prodejce komínů z nerezu, nabízí celou řadu nerezových komínů v různých provedeních, prodávají se zde nerezové komíny jako celé sety nebo také po jednotlivých dílech. To je zvlášť výhodné pro ty, kteří potřebují komín sestavit přesně na míru. Stavebnicový systém komínu je praktický nejen při koupi, ale především při montáži, protože výrazně usnadňuje veškerou manipulaci. Komíny-nerez.cz nabízí běžné nerezové komíny, dále také izolované nerezové komíny, které jsou sestaveny ze dvou plášťů z nerezové oceli a mezi ně je vložena vrstva speciální izolace. K dispozici jsou vám také hybridní komíny, které kombinují ty nejlepší vlastnosti nerezového a keramického komínu.