Odhalte tajemnou sílu kamenů

Kameny vznikly jako jedna z prvních složek naší přírody. Mají tedy daleko starší historii jako lidská bytost. Je známo, že každý kámen vyzařuje unikátní energii, která dokáže vibrovat dovnitř lidského těla a ovlivňovat tak jeho podvědomé vnímání, city nebo ducha. Je pak jen na nás, zda-li vyslanou energii zachytíme nebo nikoliv. Stejně jako se liší lidské city a vnímání, tak se liší také druhy kamenů a jejich vliv na okolí. Pojďme si představit několik základních druhů, které patří k těm nejznámějším.

Růženín

Kámen lásky a vášně. Růženín je spojován s láskou, a proto ho můžete často zakoupit vybroušeného ve tvaru srdce. Kromě učení sebelásce a hojení ran na srdci však pomáhá při dlouhodobých nemocích a psychosomatických poruchách. S hřejivým pocitem lásky si můžete dopřávat také příjemný přísun energie, například ze surového minerálu či krystalu nebo z hladce vybroušeného masážního kamene.

Achát

Achát je jedním z mála kamenů, které mohou mít velice pestré spektrum barev. Na rozdíl od takového tyrkysu, který má charakteristickou modrou barvu, můžete achát nalézt v odstínech od zelené, přes růžovou, až k oranžové. Tento léčivý kámen pomáhá překonávat negativní pocity, zejména zahořklost a vnitřní zlobu. Při jeho držení a nošení můžeme také vnímat pomalý přísun vnitřní rovnováhy a klidu. Jste-li ve stresu, čekají-li vás zkoušky ve škole nebo se v práci nedaří, může to být zrovna ten malý kousek drahého kamene houpající se na vašem řetízku, který vám pomůže se se vším vyrovnat a najít v tomto uspěchaném světě chvíli klidu.

Tygří oko

Každá kultura má svůj výrazný rys nebo talisman. Talismany si lidé vyrábějí a kupují napříč všemi kulturami a národy. Není však lepšího talismanu jako je tygří oko. Tento kámen je znám jako ochranný, chrání nás před všemi formami nebezpečí. Kromě ochranných vlastností má také značný vliv při odbourávání závislostí na druhých lidech. Tento malý zázrak se bude skvěle vyjímat na krku i jako dekorace na polici či stolečku.

Ametyst

Ametyst je znám svou tajemně fialovou barvou. Málo lidí však ví, jaký poklad se v tomto malém kamínku ukrývá. Již Řekové v dávných časech z něj brousili pohárky na víno a věřili, že tím zabrání opilosti. Dodnes je tato odrůda křemene brána jako pomoc při léčbě alkoholismu a jiných závislostí. Pokud patříte ke skeptickým lidem, je právě načase abyste vyzkoušeli tuto teorii. Nemusíte se stát alkoholikem, jen si na páteční vycházku s přáteli můžete vzít náramek, přívěsek či náušnice z ametystu a odzkoušet tuto teorii v praxi. Třeba budete mile překvapeni.

Jantar

Jantar dokáže zlepšovat mezilidské vztahy a zároveň pomáhat ve složitých situacích. Nejspíš poznáte situaci, kdy ve svém životě zažije chvíle, kdy si připadáte osamělý a na všechno sám. Nečekejte, než toto období pomine, bojujte proti němu a užívejte si života. Jak na to? Pomoci vám může jantar, který přitahuje přátelství a partnerství. Mnoho můžu i žen může vyzkoušet k nalezení své životní lásky mnoho cest, ale žádná určitě nevedla přes jantar. Třeba zrovna tento skvost přírody vás svede dohromady. Léčivou sílu jantaru můžete vyzkoušet prostřednictvím náušnic, elegantního řetízku s přívěskem či klíčenky.