Tipy a rady: Kam vyrazit v létě na kolo?

Horké, letní slunce rozpustilo své pálivé třásně a připravilo nám tak výtečné podmínky k poznávání české kotliny zpoza cyklistické sedlo. Pokud se řadíte mezi vášnivé cyklisty, určitě této příležitosti budete chtít využít a v koutu duše už přemýšlíte, kdy vytáhnete svá jízdní kola a kam že se to vydáte. V tomhle článku jsme pro vás připravili několik zajímavých míst, které určitě stojí námahu v podobě našlapaných kilometrů.

Rychlebky (Rychlebské stezky)

Jedna z nejatraktivnějších destinací pro ty, kteří milují kombinaci adrenalinu a nádherné přírody. Rychlebky se vyznačují upravenou, úzkou trasou pro trail při kterém si vychutnáte opravdu exkluzivní pohledy do přírody. Pokud se tedy řadíte mezi majitele kvalitního dirt kola nebo budete chtít oprášit vaše horská kola, Rychlebské stezky jsou pro vás skvělá volba.

Cyklostezka Ohře

Cyklostezka Ohře vede od státní hranice po bývalé železniční trati za krásou města Chebu s hradem a černou věží nebo třeba podhradím s románskou hradní architekturou. V údolí můžete spatřit na jedné straně masív Krušných hor a na straně druhé tabule Slavkovského lesa. Následné cestování nás přivede na hrad Loket. Cyklostezka Ohře je 100km výkladní skříní při které uvidíte hrady, zámky, rozhledny, navazující naučné stezky, muzea a nádhernou přírodu.

Moravské vinařské stezky

Naprosto unikátní trasa, při které pochopíte proč je Morava tak malebnou a vítanou destinací pro všechny přijíždějící. Jedná se o důmyslně rozvrženou síť několika desítek cyklostezek, které vedou od Znojma až po Slovácko neboli okres Uherské Hradiště. Můžeme zaručit, že návštěva místních vinných sklípků zaručí tu nejlepší zábavu!

Baťův kanál

Jedna z nejnavštěvovanějších cyklostezek se nachází ve zlínském kraji. Ta konkrétně vede podél břehů Baťova kanálu a pokud budete chtít, můžete si ,,odskočit´´ na vyhlídkovou plavbu na jedné z lodí. Trasa začíná poblíž Kroměříže a končí u Hodonína. Celkově je dlouhá 80km.