Dejte o sobě úspěšně vědět aneb tvorba www stránek

Dnešní doba je jakoby synonymem elektronických nových médií, jehož představitelem je především internet. Proto se jen málokdo obejde bez webových stránek, zvláště je-li podnikatelem. Na druhou stranu, kdo se alespoň jednou nesetkal například s nakupováním po internetu. Ovšem k úspěšnému zviditelnění, je potřeba i kvalitní tvorba www.

Co znamená www

WWW je zkratka z anglického Worl Wide Web nebo-li celosvětová síť. Což potvrzuje již dříve zmíněné. WWW je již neodmyslitelným symbolem internetu, podobně jako je zavináč symbolem e-mailu. Zkratku www dnes vnímáme především v souvislosti s webovými stránkami, jelikož předchází v názvu většinu z nich. Ovšem samotná tvorba www není jednoduchou záležitostí pokud se chcete stát opravdu úspěšnými.

Tvorba www hezky od začátku

Tvorba www zahrnuje jak e-shopy, inzertní servery, osobní stránky tak firemní stránky. Každý takový web musí mít přitažlivý design. A to je to čím se tvorba www zabývá zprvu. Design by se měl samozřejmě odvíjet od tématu stránky (musí být jasný účel, funkce a cíl webu), ale vždy by měl zaujmout, upoutat, být něčím originální. Protože jak je dobře známo, lidé se rádi dívají a když je webová stránka upoutá hned na začátku je to plus. Samozřejmě design není jen o kráse. Úspěšná tvorba www závisí také na tom, jak dobře popřípadě špatně se uživatel bude na stránkách orientovat. Pokud uživatel nebude moci něco najít, věřte, že ho to za chvíli přestane bavit a obrátí se jinam. Takže zapomeňte na chaotické rozestavění položek na webu. V úvodu by se uživatel měl dovědět vše potřebné z relativně mála informací. Jde o to, že úvodní stránka nemusí být zaplácána textem, aby se to dověděli. Vesměs by měl být web čistý, zajímavý tzn. zapamatovatelný a jasný.

Tvorba www nekončí jen u grafického zpracování. Je třeba určit správnou formu Corporate Identity. Což zahrnuje výrazné, dobře zapamatovatelné logo, patří tam barvy webu, kterých se budete dále držet i při propagaci dalších věcí. Corporate Identity je vaše identita díky níž vás mají lidé poznat na první pohled.

Co dál?

Už bychom měli mít design, doménu, hosting, logo, obsah stránek. Následuje správné naprogramování www stránek. Nyní je načase porozhlédnout se po kvalitním a přehledném redakčním systému, který byste si v nejlepším případě dokázali obsluhovat i sami. V konečné fázi tvorba www zahrnuje i důležitou optimalizaci.

Kde si nechat vytvořit www stránky?

Kvalitní služby v tomto oboru nabízí firma ProHolding CZ, kterou můžete najít na www.proholding.cz podívejte se na další informace a nebojte se na cokoli zeptat. Nezapomínejte, že správná tvorba www patří profesionálům.