Jak vybrat designové fototapety

Jak oživit pokoj, který se stal omšelým a nudným? Nechte ho rozzářit ve zcela nových barvách a vzorech, které vám nabídnou tapety. Tapety jsou trendy, jsou in, jsou veselé, barevné a pomohou dodat každému pokoji ten správný šmrnc. Tapety lze použít také na nábytek nebo třeba kuchyňskou linku, kterou tak snadno zrenovujete. K tomu si pořiďte nejlépe samolepící tapety.

Až půjdete tapety vybírat, zamyslete se nejprve nad materiálem. Existuje jich několik, tím nejklasičtějším a zároveň nejlevnějším je papír. Papírové tapety mohou být vyrobeny z potištěného, raženého nebo mačkaného papíru. Hledáte-li však něco s delší životností, potom zvolte raději jiný materiál. Odolnější a efektnější jsou vliesové tapety, které jsou zároveň také nejoblíbenější. Vliesové tapety se vyznačují skvělou propustností vzduchu i vodní páry. Výhodou vliesových tapet je nespočet vzorů a barevných kombinací a v neposlední řadě fakt, že se lepidlo nanáší přímo na stěnu a nikoliv na tapetu samotnou. Vliesové tapety jsou omyvatelné a mají vysokou trvanlivost a odolnost vůči otěru.

Místo drahého uměleckého díla můžete mít na stěně fototapetu, která zobrazuje váš oblíbený obraz, fotografii nebo malbu. Fototapety se hodí do obývacích pokojů, ale i dětských pokojíčků. Motivy kreslených pohádkových hrdinů jsou skutečně jako živé. Pro ještě lepší efekt jsou fototapety vyráběny také ve 3D provedení. Obraz na tapetě potom vypadá trojrozměrně s vaše děti snadno popustí uzdu své fantazii. Při výběru tapet odborníci radí podívat se na místnost jako celek, vezměte v úvahu celkový styl zařízení, použité barvy nebo vzory. Vždy je dobré držet se daného stylu, aby tapeta dobře ladila se zbytkem interiéru. Zbývá už jen tapetu nalepit, to však není žádná věda a zvládnete to určitě i vy. Tak směle do toho.