Moderní záclony do každé místnosti

Také vy se těšíte, až budete zařizovat váš nový domov? Důležité je, abyste se soustředili na to, aby byly vaše interiéry dostatečně útulné. Každý má vlastní styl, ve kterém se cítí nejlépe. Zařiďte si podle toho vašeho nový domov a budete se tu cítit prostě jako doma. Jak toho nejsnáze dosáhnout? Každý pokoj vypadá zabydleně a příjemně, když mu na okno pověsíte záclonu, případně závěs, jinými slovy použijte bytový textil. Vytvoří vám v pokoji skvělou atmosféru, utlumí hluk z ulice, zabrání každému kolemjdoucímu sledovat, co zrovna doma děláte a pomohou rozptýlit sluneční paprsky.

Ke každému interiéru lze vybrat vhodnou záclonu, jen je třeba vědět, jak na to. Hlavní roli hrají především jednoduché záclony, květinové motivy ustupují a nahrazují je střídmé proužky, geometrické vzory a především hladké jednoduché záclony. Ty je totiž snadné zkombinovat s jakýmkoli vybavením a neriskujete, že se bude tlouct vzor záclony třeba s pohovkou. Pokud jde o barvu, není nad klasiku, bílou záclonou určitě nic nepokazíte, avšak velmi dobře mohou vypadat i barevné záclony, především v dětském pokoji nebo kuchyni nebo v případě, že ostatní vybavení je poněkud mdlé a vy chcete pokoji dodat trochu elánu.

Využíváte-li záclony i závěsy, neměl by být soulad barevných odstínů závěsů a záclon příliš agresívní, pokud možno použijte více odstínů jedné barvy, která se již v místnosti nachází. Stejné je to s vyšívanými vzory a potisky, dejte přednost vždy jednomu motivu. Klasické záclony se vyrábí z polyesterových tkanin, díky tomu je můžete snadno vyprat a nemusíte je žehlit. Luxusní záclony však seženete také z hedvábí, lnu nebo bavlny. Oblíbené jsou v dnešní době záclony z průsvitné třpytivé organzy, ať už hladké a jednobarevné nebo vzorované. Nebojte se vybrat stylovou záclonu.