Barevné ploty s dlouhou výdrží

V dnešní době jsou betonové ploty velmi elegantním stavebním prvkem, který zastává mnoho funkcí. Především je využíváme za účelem zachování soukromí či bezpečí, betonové ploty tvoří doslova hradbu kolem domu. Dříve si tento plot stavěli spíše bohatí, aby tím dali okolí najevo, že si chtějí chránit majetek, jako to bývalo u stavby hradů. V současné době to však již neplatí a betonový plot si staví téměř každý, především však ti, kteří chtějí uchránit před okolím své soukromí. Ploty se staví i z ochranných důvodů, aby na váš pozemek nemohl kdokoli jen tak vstoupit a ohrozit vás.

Velkou výhodou betonového plotu je jeho dlouholetá životnost a také nenáročná údržba a především příznivá cena. Betonové ploty jsou unikátním dekorativním prvkem, díky kterému váš dům upoutá pozornost a zaujme. Lze vybírat z velkého množství odstínů, velikostí, tvarů zakončení, motivů a vzorů. Instalace oplocení není nijak zvlášť náročná, chcete-li však, aby váš plot vypadal dobře a dlouho vydržel, nechte si jej instalovat raději od profesionálů. Jak to probíhá?

Nejprve se naměří, kde budou stát plotové sloupky, ty se potom zasadí do země, zabetonují se a po vytvrdnutí se mezi ně nasouvají plotové dílce. Výška plotu se většinou pohybuje od jednoho do dvou a půl metrů, záleží na vašich požadavcích. Při samotné výrobě plotu je kladen důraz na speciální ochrannou konstrukci, díky tomu jsou betonové desky velmi odolné vůči vnějším vlivům či nepříznivému počasí. Proto není třeba se příliš strachovat v zimě a mrazu, kdy váš plot bude sotva vidět kvůli napadanému sněhu nebo zda se může poničit působením soli. Cenově jsou betonové ploty dostupné pro každého. V poslední době jsou často vyhledávány oboustranné betonové ploty. Jak už sám název naznačuje, jedná se o unikátní výzdobu po obou stranách. A tak si můžete užívat pohled na plot jak vy doma ze zahrady, tak i kolemjdoucí nebo sousedé z ulice.