Nerezový komín vás zbaví nežádoucích spalin

Máte-li otopný systém na tuhá paliva, budete potřebovat odvod spalin. Čím kvalitnější materiál si vyberete, tím delší dobu vám vydrží sloužit. A právě nerezový komín by pro vás mohl být tou správnou volbou. Nerezový komín není nic jiného než obyčejný komínový systém z dobrého materiálu. Nic víc ve skutečnosti ani nepotřebujete. Je třeba si uvědomit, že nejdůležitější u komínu je funkčnost.

Co vám pomůže, že máte komín ze dřeva a po celém obvodu opatřený řezbami, když vám dřív nebo později chytí od procházejících spalin a shoří na uhel? Dřevěné komíny byly nejčastěji důvodem vzniku požárů ve středověkých městech, než lidé pochopili, že dřevo není dobrým stavebním materiálem pro komín a začali používat kameny nebo cihly. Zděné komíny jsou sice lepší variantou, nicméně pokud budete topení realizovat tuhými palivy, zděné komíny dlouho nevydrží a budou se rozpadat působením kyselých kondenzátů, které vznikají jako vedlejší produkty spalování dřeva. Je tedy vhodné hledat dál, univerzálním řešením pro odvod spalin z tuhých paliv jsou nerezové komíny. Ty jsou vysoce odolné vůči vlhkosti, vysokým teplotám i působení nejrůznějších chemikálií.

Jsou totiž vyrobeny z kvalitního nerezového plechu, který vydrží skutečně hodně. Komíny nerez lze používat samostatně nebo také jako komínové vložky v případě, že váš stávající komín má stabilní konstrukci a vy jej chcete chránit před působením spalin. Nerezové komíny můžete postavit i dodatečně zvenku na fasádu domu díky nízké hmotnosti. Nerezový komín můžete koupit jako celý set nebo po jednotlivých dílech. To má výhodu v tom, že si sestavíte komín podle vašich konkrétních potřeb a proporcí domu. Díky značné variabilitě dílů naleznete vždy takové, které můžete bez problémů napojit na kouřovody vedoucí od krbu či kamen.