Podlaha čistá tak, že z ní můžete jíst

Jsou místa, na kterých snad nikoho nenapadne rozbalit například sendvič a pustit se s chutí do jídla. Mezi takováto místa určitě patří WC. Ale i WC by mělo být čisté bez nebezpečných bakterií a virů.

 

V prostorách WC dochází k přenosu biologického odpadu z lidského trávicího traktu do odpadního systému. Je to místo s vysokým rizikem výskytu nebezpečných bakterií, toxinů a nakažlivých organismů způsobujících závažná onemocnění. Dokonce moč je hlavním zdrojem potravy pro E. coli (nozokomiální nákazy).

Nebezpečí nákazy hrozí zejména pracovníkům, kteří mají na starost úklid a čištění WC a používají staré standardní čistící pomůcky jako kbelík s vodou a hadr. Při tomto způsobu úklidu může dojít k nakažení pracovníků a navíc nebezpečné bakterie nejsou pomocí mokrého hadru zcela odstraněny, ale jsou rozetřeny po velké ploše. Tím se zvyšuje nebezpečí nákazy pro další návštěvníky WC. Naštěstí existuje řešení – KaiVac No-Touch Cleaning (KaiVac Bez-Dotykový Úklidový) systém. Systémy KaiVac jsou navrženy tak, aby zachytily a odstranily veškerá znečištění při bezdotykovém úklidu. Každé zařízení KaiVac nabízí automatické dávkování úklidových prostředků, tlakové mytí veškerých povrchů a výkonné odsávání nečistot a vlhkosti. Pracovníci, kteří provádějí úklid pomocí těchto moderních úklidových strojů, nejsou v přímém kontaktu se špínou a nebezpečnými bakteriemi, a tak je dál nemohou roznášet po budově. Čistící roztok zůstává neustále čistý, jelikož znečištěná voda je odsáta do oddělené nádrže a již na další čištění není používána. Mez další výhody systému KaiVac mimo dokonalejší úklid patří snížení náročnosti práce, zkrácení času potřebného na úklid a úspora nákladů na úklidovou chemii.

Úklidové a čistící stroje KaiVac na český trh dodává společnost de Wolf Group s.r.o. z Chebu.

http://www.dewolf.cz/kaivac-tag/

http://www.dewolf.cz/kontakt/clanky/

http://www.dewolf.cz/kontakt/clanky/podlaha-cista-tak-ze-z-ni-muzete-jist/