MojeStevie.cz – Sladký živoz bez cukru

Stévie představuje přírodní a zdravou alternativu cukru a sladidel. Jeden list Stévie může být až 10-30 krát sladší než cukr, navíc je zcela nekalorická. Samotný extrakt ze Stévie může dosahovat až 300 krát vyšší sladivost než má rafinovaný cukr. Z pohledu zdraví je Stévie vhodná pro diabetiky, neovlivňuje hladinu cukru v krvi, je účinná při hubnutí, bolesti zubů, kožních problémech a mnoho dalších pozitivních účinků na zdraví.logo_MojeStevie

Stévie kromě své sladkosti představuje také léčivo k mnoha různým druhům nemocí. Významnou roli může představovat pro Diabetes. Cukrovka patří mezi nejčastější poruchy metabolismu dnešní doby. Protože diabetici mívají i přes své problémy často chuť i sklony jíst sladkosti, jeví se Stévie jako požehnaní. Představuje zdravou a účinnou alternativu k cukru a umělým sladidlům. Nezvedá hladinu krevního cukru, naopak jí může pomoci stabilizovat, a také podporuje činnost slinivky. Mojestevie.cz nabízí výrobky vhodné pro diabetiky i potraviny vhodné pro ženy trpící těhotenskou cukrovkou.

Stévie sladká má antibakteriální účinky díky obsahu vitaminu C a chlorofylu, které eliminují množení nežádoucích bakterií v dutině ústní. Díky eliminaci těchto bakterií nás Stévie chrání před vznikem zubního kazu, omezuje tvorbu zubního plaku a zubního kamene.
Kloktáním stéviového výluhu (žvýkáním lístků) pomáháme léčbě aftů, předcházíme vzniku paradentózy, zánětu dásní a omezujeme zápachu z úst.

Stévie je vhodný pomocník pro zkrášlení. Účinné jsou jak listy Stévie, tak její prášek nebo extrakt. V podobě mastiček nebo masek na obličej, je možné Stévii používat na problémy se suchou i mastnou pletí. Navíc napomáhá zbavovat se nečistot. Každá žena ráda uslyší, že Stévie dokáže napomáhat i proti tvorbě vrásek! Naopak mladiství mohu pocítit léčivé účinky Stévie, které pomáhají bojovat proti akné. Nejjednodušší způsob je udělat si domácí výluh ze sušených listů a potírat si postižená místa nebo extrakt můžeme vmíchat do krémů, které každodenně používáme. Změny lze zaznamenat již po pár dnech pravidelného potírání.

Stévie rebaudinana Bertoni působí svými léčivými účinky na různé kožní choroby. Je dobrým pomocníkem při léčbě ekzémů, popálenin, akné, oparů, bolavých rtů a dalších kožních onemocnění. V současné době ji lze využít na postižená místa po bodnutí hmyzem. V případě odření nebo poranění dokáže Stévie zastavit krvácení. Další možností je si rány potírat čerstvými steviovými lístky, případně výluhem, které podporují hojení a na ráně nezanechávají jizvy. Potíráním kůže stéviovým výluhem bude Vaše kůže jemná a pevnější.

U vážnějších onemocnění je nutná konzultace s lékařem.

Více o Stévii a produktech na www.mojestevie.cz.