Dekorativní fototapety frčí

Je naprosto normální, že móda je dost vrtkavá, jednou je IN to, jindy zase něco zcela jiného. V případě interiérů nejde jen o nábytek a doplňky, důležitou roli hrají stěny. Vzpomeňte si, co jste viděli na stěnách některého zámku, barevné textilní tapety s nejrůznějšími vzory byly moderní po staletí. Poté je vystřídaly malby, bílé stěny, barevně vymalované pokoje a nyní se opět dostáváme zpět k tapetám. Částečně se vracíme i k materiálu, moderní jsou v současné době především vliesové tapety, které se skládají z textilních vláken a buničiny.

Na rozdíl od papírových jsou vliesové tapety velmi vzdušné, prodyšné a stěny díky nim mohou dýchat. Přitom jejich struktura propůjčuje tapetám dlouhou životnost a poměrně vysokou odolnost. Vyrábí se v mnoha různých designových provedeních, jsou k dostání jednobarevné, se vzory, které se opakují, takže můžete vytapetovat celou místnost, nebo naopak obrazové, které na stěně vytvoří fotoobraz s vaší oblíbenou fotografií města, automobilu nebo přírodního motivu.

Tapety se hodí zejména do obývacího pokoje, kde mohou sloužit místo stylového obrazu, podněcovat skvělou atmosféru a dodávat místnosti vzdušnost a šmrnc. Jídelna je dalším místem jako dělaným pro použití tapety. Hodí se sem jak klasické tapety, tak fototapety s vaším oblíbeným vzorem. Tapety na zeď se používají i v kuchyni, v omyvatelné variantě je můžete umístit za kuchyňskou linku místo keramických obkladů.

Tapeta-dekorace.cz je internetový obchod specializovaný na prodej tapet, naleznete zde velké množství nejrůznějších typů tapet, včetně různých variant tapet na lednice, mrazák či dvířka skříněk. Díky těmto tapetám bude vaše kuchyň vypadat zcela jinak během krátké chvíle. Tapety patří i do dětských pokojů. V současné době jsou k dostání různé dětské tapety s kouzelnými motivy hrdinů z kreslených pohádek.