Estetický komín

Když se rozhlédnete po sousedních domech, valná většina se pochlubí novými komíny. Hlavní důvod je třeba hledat v systému vytápění a následného odvodu spalin. Donedávna byl nejoblíbenějším způsobem topení plyn, spaliny z plynu jsou poměrně málo agresivní a i zděný komín tak vydržel dlouho sloužit. Vzhledem k tomu, že ale ceny plynu neustále stoupají, je velké procento domácností nuceno hledat alternativní řešení vytápění, které často nachází v podobě topení tuhými palivy.

Ze dřeva a zejména dřevěných briket se však hořením uvolňují spaliny, které v komínu kondenzují na kyselé sloučeniny. Tyto kondenzáty jsou značně agresivní a narušují strukturu komínu, zejména zděné komíny jsou náchylnější k poškození. Z toho důvodu se u nás budují komíny nové, často jde o nerezové komíny. Proč mnozí volí právě toto řešení systému odvodu spalin? Nerezové komíny se vyznačují velmi dobrými praktickými vlastnostmi, vydrží působení i extrémních teplot a jejich změn, nevadí jim vlhkost a celkově jsou velmi odolné. Nerezové komíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, která zaručuje komínu jeho značnou odolnost a zároveň mu dodává také nízkou hmotnost, díky které se s nerezovým komínem velmi dobře manipuluje.

Internetový obchod Komíny-nerez.cz je místem, kde naleznete široký sortiment nerezových komínů. Jsou tu k dostání celé komínové sety nebo také jednotlivé díly, ze kterých si můžete váš komín sestavit přesně na míru. To se hodí zejména ve starších domech, kde je často zapotřebí v odvodu spalin udělat odbočku. Nerezový komín má také výhodu v designu, nerez je v módě nejen v interiéru, ale i v exteriéru, váš dům bude s nerezovým komínem vypadat ještě moderněji. Neváhejte a rozhodněte se i vy pro nerezový komín od Komíny-nerez.cz.