Stylové vliesové tapety pro teenagery

Každý, kdo má doma malé děti, ví, jak rády kreslí a čmárají po všem, co je k mání. Obrovské volné plochy zdí je proto velmi lákají. Vy potom přijdete do chodby a málem vás raní mrtvice, na zdi máte krásné barevné sluníčko, autíčko nebo domeček. Chcete-li vaše zdi chránit, pořiďte si tapety. Tapeta se snadno v případě potřeby vymění nebo odstraní. Můžete je použít v každé místnosti díky množství nejrůznějších vzorů, které jsou v současné době k dispozici. Také co se týká materiálů, se době posunula mílovými kroky. Papírové tapety se prodávají stále, kdo se ale s nimi nechce zabývat, může si vybrat vliesové tapety.

Rozdíl v aplikaci je ten, že u papírové tapety musíte natřít lepidlem přímo pás tapety, se kterým se potom hůř manipuluje. Vliesová tapeta je praktičtější, protože lepidlem natřete zeď a ohánět se budete suchou tapetou. Vliesové tapety jsou navíc mnohem odolnější než papírové, dýchají společně se zdí a zamezují tak vzniku plísní. Můžete vybírat z klasických vzorů, které se aplikují na celé zdi nebo zvolit fototapetu, která tvoří obraz.

Speciální jsou dětské tapety, které nesou krásné vzory hrdinů z animovaných pohádek. Dětské tapety musí splňovat celou řadu nezbytných kritérií. Jistě chcete, aby tapeta, kterou nalepíte vašemu dítěti do pokoje, byla praktická, s krásným barevným motivem, levná a samozřejmě zdravotně nezávadná. Pro nejmenší děti je vhodné zvolit tapety papírové. Ty jsou poměrně levné, takže se nezhroutíte, když tapetu dítě pokreslí nebo poškodí. Pro větší děti jsou nejvhodnější vliesové tapety s poněkud dospělejšími motivy. Zvláštním druhem jsou 3D tapety pro děti, které po nalepení vyvolávají dojem trojrozměrného obrazu. Samozřejmostí je zdravotní nezávadnost všech dětských vliesových tapet.