Dokonalé osvětlení pro celý byt

Již při kolaudaci nesmí v interiéru chybět svítidla, budete je tedy potřebovat vybrat jako jednu z prvních věcí do nových pokojů. Už máte představu, jak budete realizovat osvětlení obývacího pokoje, jaká svítidla vyberete do chodby nebo čím si posvítíte v ložnici? Pokud stále tápete na nepřehledném on-line trhu, nezoufejte, nabídneme vám přehledný internetový portál, kde naleznete praktické rady, kvalitní výrobky a také odborníky, kteří vám poradí.

Nejprve si ujasněte, kam budete svítidlo kupovat. Jde-li o vstupní chodbu či halu, můžete do větších prostor použít klidně rozměrnější závěsný lustr. Jde-li spíš o chodbu, hodí se lépe stropní svítidlo nebo bodovky. Chodbou se dostanete obvykle do obývacího pokoje, který je určen rodině, ale i hostům. Bývá to největší místnost v domě, takže je třeba ji dobře osvětlit. Můžete volit lustr se silnými světelnými zdroji, aby pokoji dodal dostatek světla, pro oči je však přirozenější, pokud osvětlení v místnosti pochází z více světelných zdrojů, světlo potom dopadá z různých směrů a pod různými úhly, což je zraku příjemnější.

Typ svítidel závisí na výšce stropu, je-li vyšší, můžete si dovolit závěsná svítidla, pokud je nižší, vystačíte si se stropním svítidlem, bodovkami nebo můžete použít také nástěnná či sádrová svítidla. Doplňkové osvětlení může tvořit závěsný lustr nad sedací soupravou či jídelním stolem nebo třeba stojací lampa. Možností je celá řada, bohatý sortiment klasických i opravdu luxusních svítidel vám nabídne firma Aulix.cz. Ovšem svítidla mohou na obrázku vypadat docela jinak než potom ve skutečnosti, proto je vždy lepší osvětlení vybírat v kamenné prodejně. Aulix.cz pro vás proto otevřel velké světelné studio v Dolních Břežanech u Prahy, kde naleznete více než 400 různých modelů svítidel a osvětlení, které si můžete na místě prohlédnout.