Ekologické komínové vložky

Správně nadimenzovat vytápění domu není jednoduché, je třeba vymyslet systém, jak bude vytápění fungovat a potom uskutečnit realizaci. Vybrali jste topení tuhými palivy, fajn, takže si myslíte, že si jednoduše pořídíte krb, který vám na topení ušetří slušnou sumičku, ale ono je to mnohem složitější. K systému vytápění totiž patří také odvod spalin z krbu v podobě kouřovodů a samozřejmě také komín, do kterého kouřovody ústí. Podle toho, co víme, je nejlepší volbou nerezový komín, ten mohu z vlastní zkušenosti doporučit.

Nedávno jsem problém vytápění řešil ve vlastním domě. Dlouhá léta jsme topili plynovým kotlem, když jsem se tak zpětně díval na účty, zhrozil jsem se, kolik peněz jsme za plyn utratili. Proto jsem se rozhodl, že je čas s tím něco dělat. Vždycky jsem chtěl mít doma krb. Když už mám svůj dům, můžu si v něm přece topit, čím chci. Ačkoli bylo topení plynem pohodlné, chamtivost zvítězila nad leností, koupili jsme si krbovou vložku, nechali ji instalovat, obezdít a napojit do komínu. Už nějakou dobu jsme v krbu topili, když mě napadlo, abych se podíval na komín. Nikdo mi neřekl, že když změním plynové topení na pevná paliva, může se komínu něco stát. Jenže spalování tuhých paliv je poněkud agresivnější, co se týká vzniklých spalin.

Aby se nám náš komín nezačal později rozpadat, rozhodl jsem se jej preventivně nechat vyvložkovat. To je jedna z velkých výhod nerezových komínů, můžete je použít samostatně nebo do stávajícího komínu jako komínovou vložku, která chrání komín před působením spalin a přitom není třeba s komínem jako takovým hýbat. Nerezová komínová vložka je vyrobena z kvalitní nerezové oceli, která má dlouhou životnost, odolává extrémním teplotám a je navíc také korozivzdorná a nereaguje s chemickými látkami. Ideální pro použití do komínu. Vyzkoušejte ji také.