Kompletní komín

Spaliny jsou problémem každého vytápění, kde dochází ke spalování paliva, jsou to vedlejší produkty hoření a je třeba je dostat z otopné soustavy pryč. Pokud zde zůstanou, snižují účinnost dalšího spalování. Proto je třeba zařídit jejich odtah pryč. Nerezové komíny jsou moderní a účinnou volbou, jak se zbavit nežádoucích spalin. Běžně používané zděné komíny mají většinou problémy s agresivními spalinami, které rozrušují jejich povrch a po určité době působení mohou ohrožovat stabilitu a celistvost komínu.

Na spaliny lze vyzrát volbou kvalitního komínu. Pro odvod spalin z tuhých paliv se nejčastěji používají nerezové komíny, které se vyznačují ohromnou pevností a odolností. Jejich základem je nerezová ocel zpracovaná na několik milimetrů silný plech. Tento plech je odolný vůči vlhkosti, mechanickým vlivům i chemickému působení, postará se tedy spolehlivě o odvod spalin z jakéhokoli vytápění. Nerezové komíny jsou velmi variabilní, vyrábí se velké množství různě tvarovaných částí nerezových komínů, které potom jednoduše sestavíte podle vašich individuálních potřeb a dispozic interiéru a vytvoříte si tak váš vlastní nerezový komín na míru. Tento stavebnicový systém umožňuje dosáhnout optimálních rozměrů komínu pro odvod spalin.

Komínový tah totiž závisí na jeho rozměrech. Potřebujete-li spočítat, jaký komín přesně potřebujete, nebo si nevíte rady s výběrem komínových dílů, kontaktujte Komíny-nerez.cz, kde vám zkušení odborníci vždy poradí. Velkou výhodou je nízká hmotnost nerezového plechu, s komínovými díly se tedy snadno manipuluje, což ulehčuje i samotnou instalaci. Komíny jsou buď klasické z nerezového plechu nebo také izolované. Ty jsou vhodné zejména tam, kde je komín nekrytý, protože odvádí horké spaliny, ohřívá se také vnější stěna klasického jednoduchého komínu. Izolované nerezové komíny jsou však vybaveny vnitřním nerezovým pláštěm, tepelnou izolací a vnějším nerezovým pláštěm. Izolace odvádí teplo, takže vnější komínový plášť není horký a vy se o něj nespálíte.