Nápadité tapety do celého bytu

Každý pokoj může vypadat skvěle se správně vybranou tapetou a naopak jeho celkový dojem můžete zcela pokazit tapetou nevhodnou. Jde především o vzory a barvy, protože je důležité dodržovat některé základní zásady, aby vaše interiéry vypadaly vzdušně, příjemně a moderně. První zásadou je vybírání světlých a tmavých barev. Platí zde jednoduché zásady, do menších místností volte světlejší barvy a jejich odstíny, místnost se prosvětlí a nebude působit ponuře. Naopak do větších prostor si můžete dovolit zvolit sytější i tmavší odstíny podle vašeho vkusu.

Důležitý je rovněž výběr vzorů, měly by se shodovat se stylem zbytku pokoje, důležité je především to, zda má být tapeta dominantou pokoje. Potom můžete volit výraznější a větší motivy, pokud však plánujete mít v místnosti výraznou sedací soupravu nebo jiný prvek, potom by tapeta měla být nenápadná a sloužit pouze k dokreslení nálady v místnosti.

Obecně vzato do ložnice se hodí tapety v uklidňujících barvách modré, zelené, fialové, které vám pomohou relaxovat a odpočívat. V obývacím pokoji uvítáte naopak něco energičtějšího, hodí se sem také fototapety, které představují některý z vašich oblíbených motivů z fotografií. Co se týká materiálu, tapety se dnes vyrábí z mnoha různých materiálů, nejpopulárnější jsou vliesové tapety, které se vyznačují vysokou odolností a jednoduchým a čistým lepením.

Vliesové tapety jsou vyrobeny z textilních vláken a buničiny, díky tomu jsou prodyšné a dýchají společně s místností, přitom pomáhají jako tepelná izolace stěn a tlumí i propustnost hluku. Papírové tapety jsou zase levnější variantou vhodnou pro každý interiér. Internetový obchod Tapeta-dekorace.cz vám nabídne také mnoho variant tapet na lednice, mrazák či dvířka skříněk. Díky těmto tapetám bude vaše kuchyň vypadat zcela jinak během krátké chvíle.