Nerezové komínové vložky

Už i malé děti ví, že pokud zapálíme oheň, vychází z něho kouř. Venku je to v pořádku, ovšem jedná-li se o způsob vytápění, je třeba se kouře a spalin co nejrychleji zbavit. Situace je nejkritičtější při spalování tuhých paliv, protože tam vzniká poměrně velké množství spalin, které je třeba společně s kouřem odvést pryč z topné soustavy. Přímo u krbu nebo kamen plní tuto funkci kouřovody, které je třeba napojit dále do komínu. Ne každý komín je však schopen vypořádat se s odvodem spalin tak, aby jej spaliny nepoškodily.

Zejména spaliny z tuhých paliv jsou poměrně agresivní. Je proto třeba mít kvalitní komín nebo jej alespoň opatřit odolnou vložkou. Velmi dobré jsou nerezové komíny a komínové vložky, které mají dlouhou životnost a také odolnost. Dříve bylo moderní topit plynem a také to bylo levné. Trendy se však mění a v dnešní době je naopak IN topení tuhými palivy. Budete-li váš topný systém měnit i vy, nezapomeňte zkontrolovat komín. Je-li v provozuschopném stavu, stačí opatřit jej novou vložkou a nemusíte měnit celý komín.

Investujete-li nemalé peníze do nového krbu, určitě není na místě odbýt komín. Jde totiž o důležité technické zařízení, které významně ovlivňuje bezpečnost, účinnost a ekonomiku vytápění. Na jeho rozměrech totiž závisí intenzita komínového tahu, který odsává spaliny z komínu. Pokud komín postavíte z kvalitního materiálu a opatříte komínovou vložkou, investice se vám brzy vrátí. Nerezové komíny jsou stále častěji využívané a není to zdaleka jen kvůli jejich modernímu vzhledu, nerezové komíny se pyšní velmi dobrými praktickými vlastnostmi. Základem úspěchu je, že nerezové komíny jsou velmi pevné a odolné vůči vysokým teplotám, vlhkosti i chemickému působení. Tak neváhejte a vsaďte i vy na žáruvzdornou nerezovou komínovou vložku.