Úžasně pevný betonový plot

K domu patří také plot, už malé dítě vám jej nakreslí ke každému domečku. K jeho stavbě většinou lidé dospějí, jakmile dokončí stavbu domu. Jednou z prvních úprav exteriéru, které se kolem domu dělají, je instalace plotu. Ploty se vybírají podle individuálních kritérií, záleží pouze na vás, zda je pro vás důležitý vzhled, životnost či praktická využitelnost plotu. Pokud od plotu očekáváte všechny tyto vlastnosti, potom nezbývá než se rozhodnout pro univerzální typ oplocení, kterým je bezpochyby betonový plot. Již z jeho názvu je patrné, že betonový plot bude patrně vyroben z betonu. Beton vykazuje vysokou pevnost, odolnost vůči klimatickým vlivům i mechanickému působení, tyto vlastnosti také předává celému plotu. Díky tomu je betonový plot maximálně odolný.

Betonový plot je sestaven z plotových sloupků, které jsou opatřeny speciálními drážkami. Do těchto drážek se potom zasouvají plotové dílce s dekorativním reliéfem. Takto konstruovaný betonový plot je velmi odolný, stabilní, nepotřebuje celoplošné základy a díky prvotřídnímu betonu ani žádnou údržbu. Dále je podstatný vzhled plotu. Nemusíte se bát, že by betonový plot nebyl dost reprezentativní. Betonové ploty jsou vybaveny dekorativním reliéfem, můžete vybírat hned z několika provedení.

Co se týká designu, betonovému plotu sluší vzor štípaného kamene, ale i cihličky vypadají velmi dobře. Stačí si vybrat správný dekor, dále barvu plotu, kterých je vám k dispozici rovněž několik, a tvar zakončení plotu. Betonový plot je natolik variabilní, že si můžete zvolit nejen výšku i tvar zakončení. Je tedy pouze na vás, zda váš betonový plot bude rovný, zaoblený, s ozdobnou mřížkou nebo s dřevěnými latěmi, které vzhled plotu oživí a doplní.