Nová zelená úsporám i fotovoltaika jsou ekonomicky výhodné obnovitelné zdroje energie

Hloubáte, zda by si váš dům skutečně nezasloužil výhodnější ohřívání vody nebo úspornější typ vytápění? Zejména když vytápíte dům pevným palivem, popřípadě elektrickou energií anebo plynem, jistojistě vás tento krok nadchne. Šetrné obnovitelné zdroje energie úsporné s apektem na peníze, které například za rok uspoříte, rozhodně i z toho důvodu, že se definitivně odhodláte k šetrnému využití ekologických zdrojů energie.

Víte vlastně, co je program Nová zelená úsporám?

Pokud snížíte ekologickou zátěž, nutnou reorganizaci můžete financovat díky programu Nová zelená úsporám, který financuje Státní fond životního prostředí. Název Nová zelená úsporám je všem dobře znám. V České republice se totiž program Nová zelená úsporám ujal již před lety. Jedná se o dotace pro energetické úspory a obnovitelné zdroje energie. Díky programu Nová zelená úsporám si můžete koupit tepelné čerpadlo či fotovoltaický systém. Před koupí se však ujistěte, jestli dostojíte předpokladům potřebným pro získání podpory z programu Nová zelená úsporám.

Skvělá energie ze sluníčka

V současné době se často zmiňuje pojem solární ohřev vody, prostřednictvím něhož můžete ušetřit peníze za energii. Ekonomicky výhodná je kupříkladu investice do solárního systému ROTEX, soupravu tvoří solární kolektory a akumulační nádrž s velkou tepelnou účinností. Solární systém funguje velmi spolehlivě a je schopný převést až 80 % solární energie na využitelné teplo a to následně skladovat v akumulační nádrži.

Stejně jako na soupravu solárních systémů, tak i na fotovoltaické soupravy můžete jednoduše obdržet finanční dotaci. V tuzemsku hodně využívaná fotovoltaika přeměňuje energie ze sluníčka na elektrickou energii. Finanční příspěvek by mohl být díky programu Nová zelená úsporám až 100 000 Kč. Panel pak pořídíte s vyšší i nižší investicí, záleží už jen na vás samých, a na tom, jaký výkon požadujete. Nakupování je velmi výhodné na webu Iqenergy.cz, které vede SPOZE, společnost s ručením omezeným.