Fototapety a dekorace

Je váš byt nezajímavý a jeho stěny jsou nudné a fádní? Rádi byste vašim stěnám dodali trochu života? Vyzkoušejte stylové, moderní a poměrně levné řešení ve formě tapet a samolepících dekorací. Díky těmto vychytávkám už stěny ve vašem bytě nebudou nikdy prázdné a nezajímavé. Existují různé typy tapet s velmi pestrým výběrem motivů a barevných vzorů. Tapety se skvěle hodí do každé místnosti ve vašem bytě. Některé tapety jsou samolepící, k jinému typu je pro jejich uchycení potřeba speciální lepidlo. Není to však nic těžkého, tapetovat může opravdu každý.

V současné době lze vybírat například mezi klasickými papírovými tapetami na zeď, fototapetami nebo dokonce 3D tapetami. Papírové tapety se vyrábí s přírodními motivy mramoru, moře, květin, parků, hor, motýlů a dalších zvířat až po méně nápadné vzory, jako jsou ornamenty, pruhy, kruhy nebo jednoduché přírodní motivy, které najdou své využití v ložnici nebo pracovně. V dětském pokoji by měla panovat vždy veselá a pohádková atmosféra. Tu pokoji dodají dětské 3D tapety na zeď s motivy pohádkových hrdinů a postav nebo také podmořským světem, vesmírem nebo dinosauří érou.

Fototapety jsou na trhu poměrně nové a k mnoha lidem se jejich možnosti ještě nedostaly. Fototapety se liší od těch papírových především skutečným vzhledem, který působí velmi reálně. Existují i speciální fototapety, které se použijí na kuchyňskou linku, lednici nebo dokonce podlahu. Samolepící dekorace jsou skvělou alternativou tapet, pokud nemáte dostatek prostoru například kvůli nábytku. Se samolepícími dekoracemi se dá vyhrát a můžete díky nim ozdobit zeď mezi fotografiemi, obrazy nebo je umístit třeba nad postel. Díky tapetám a samolepícím dekoracím se stěny ve vašem bytě rázem probudí a vnesou do vašeho bydlení nový nádech.