Jaké záclony vybrat do kuchyně a jaké do ložnice

Záclony jsou i dnes moderním doplňkem do každé domácnosti. Jestliže chcete dát svým oknům nezaměnitelný šmrnc a zútulnit svůj interiér, tak s pořízením elegantních záclon či závěsů rozhodně neváhejte. I taková obyčejná věc jako záclona se dá dnes pořídit v celé škále stylů. Poradíme vám s jejím výběrem do každé místnosti vaší domácnosti.

Vyberte si atraktivní záclony do své domácnosti

Stylové záclony zdobí okna moderně zařízených bytů i tradičních rodinných domků. Záclony můžete kupovat podle metráže nebo kusově. Metráž je výhodnější tehdy, když máte doma různě široká okna. Kusové záclony mají většinou pevně dané rozměry, které už nelze přizpůsobit. Jestliže tedy chcete záclony ve své domácnosti ladit do jednoho stylu, jsou ty měřené skvělou volbou.

Záclony se prodávají v různých délkách. Ty, které jsou dlouhé až na zem, mají standardně výšku od 200 do 250 cm a nejčastěji se využívají při vstupu na terasu. Hodí se však i do všech typů francouzských oken. Do zbývajících oken jsou vhodné záclony v délce, která je překryje, sahá těsně na okenní parapet, do poloviny okna nebo pouze několik centimetrů od garnýže.

Nad správnou výškou záclony se tedy rozhodně vyplatí uvažovat. Jestliže si pořídíte kratší záclonu, bude místnost mnohem lépe prosvětlená. Takové záclony se proto hodí především do kuchyní. Do ložnice, kde chcete mít trochu soukromí, pak zvolte záclonu přes celou výšku okna a ještě ji doplňte zatemňovacím závěsem.

Barevné fantazii se meze nekladou

Záclony dnes zdobí celá škála atraktivních vzorů. Nejsou jenom jednoduše bílé, ale i nejrůzněji dekorované. Bílé záclony můžete používat po celý rok, ty barevné se vyplatí ponechat pro různé speciální příležitosti.

Bohatou nabídkou záclon, závěsů, ručníků, utěrek nebo třeba i povlečení disponuje internetový obchod Dante.cz, v němž máte na výběr ze stovek různých produktů. Sortiment obchodu se navíc pravidelně doplňuje a obměňuje a vy si z něj své nadšení tak udržíte po celý rok.