Profi nerezové komíny

Komín je nedílnou součástí každého domu, ve kterém jsou krby, pece nebo kamna. V těchto otopných zařízeních dochází ke spalování tuhých paliv, plynu nebo oleje. Hlavním účelem komínu je odvádění těchto spalin, díky čemuž v domě nečoudí kouř a člověk jej nemusí vdechovat. Výborným řešením je komín z nerezu, který se činí řadou výhod. Kupříkladu je všestranný nerezový materiál odolný vůči korozi a vlhkosti, což mu zajišťuje dlouholetou životnost.

Nerezové komíny jsou vhodné pro všechny druhy staveb, ať už se jedná o dřevěnou chatu či luxusní vilu. Jejich univerzálnost je spojena i s tím, že nerezové komíny jsou určeny pro odvod spalin všech druhů paliv. Jejich instalace je velmi snadná a pokud v budoucnu bude potřeba přestavba domu nebo střechy, komín se dá jednoduše rozmontovat. Údržba takového komínu je nenáročná a není potřeba si zvát odborníky. Nerezové komíny jsou tvořeny z ocelových trubek, které na sebe navazují. Trubky jsou vyráběny v různých rozměrech. Každý komínový díl tvoří dva pláště, mezi které je umístěna izolace. Jestliže komín není izolovaný, snadno se o něj můžete spálit.

Nerezové komíny jsou navrhovány tak, aby esteticky ladily s domem a působily moderně. Proto není třeba se obávat, že by dům, u kterého je komín veden po vnější straně domu, ztratil na své kráse. Další výhodou nerezového komínu je, že může být připevněn prakticky k čemukoliv, díky tomu, že je poměrně lehký a nepotřebuje tak žádný nosný základ jako zděné komíny. Jestliže se jedná o starší dům, ve kterém máte klasický zděný komín, potom je vhodné tento komín zkombinovat s nerezovou vložkou tvořenou ze žáruvzdorných dílů. Původní komín už tak nebude zapotřebí nechat čistit odborníky, jeho životnost se prodlouží a údržba se značně usnadní.