Sex v těhotenství

Článek s naší galerie tipy a triky. Konkrétně půjde o Sex v těhotenství:

Sex v těhotenství:
Za předpokladu, že je vaše těhotenství nerizikové je dokonce doporučeno si po dobu těhotenství užívat sexuálních radovánek, protože sperma obsahuje látky, které napomáhají dozrát porodním cestám a spouští porod. Tím samozřejmě neříkáme, že když se Vám vlivem hormonů, únavy, nevolnosti nebude chtít, tak máte zatnout zuby a stejně se s partnerem pomilovat. Pokud se však cítíte dobře a na sex máte náladu, nemusíte se ničeho bát.  Sexem nelze zranit dítě, protože je chráněno plodovou vodou a sliznicemi.

Orální sex v těhotenství:
V drtivé většině případů je orální sex zcela bezpečný, ale nemělo by dojít k nafoukání vzduchu do pochvy. V tomto případě by mohla vzniknout vzduchová embolie, která ohrožuje na životě jak plod tak i matku. Dále by se orální sex neměl praktikovat, jestliže partner trpí na orální opar a to tak, že ho buď má, měl a nebo má podezření, že ho bude mít. Dá se to poznat podle netypického svědění v místě vzniku oparu.
Používání kondomu v těhotenství:
Používání kondomu v těhotenství není nutné a dá se říct, že je až nežadoucí. Toto pravidlo však neplatí, jestliže žena změnila partnera, nebo má sex s různými muži během těhotenství. Prezervativ je také vhodné použít, ví-li žena, že její partner souložil s jinou ženou a to až půl roku před těhotenstvím. To totiž zvyšuje šanci na přenost nemocí a infekcí, které negativně ovlivňují graviditu a plod samotný.

Zbytek článku najdete zde: lovesex.cz/clanek/sex-v-tehotenstvi.

Děkujeme za pozornost LoveSex.cz