Odborníci zvolili pivovar Zubr pivovarem čtvrtstoletí

Pivovar Zubr si v letošním roce z prestižní degustační soutěže o Zlatý pohár Pivex 2017 odváží cenná pódiová umístění. Vítězem kategorie ležáků se stala jedenáctka Zubr Grand. V kategorii piv výčepních si zlato odváží Zubr Classic, Zubr Gold se ve stejné kategorii umístil na třetím místě. Pivovar Zubr byl zároveň zvolen na letošním jubilejním ročníku pivovarem čtvrtstoletí. Pivovar Zubr tak navázal na loňský skvělý úspěch, kdy se ležák Zubr Premium stal absolutním šampionem ročníku 2016.

Pivovar Zubr tak opět potvrdil kvalitu svých piv, kterou dlouhodobě oceňují nejen odborníci, ale i spotřebitelé. „Pivo se musí dělat poctivě a k jeho výrobě přistupovat s maximální pečlivostí. Jen tak může vzniknout pivo s dobrou pitelností, správným řízem a chutí. Získaná ocenění proto vnímáme jako další impuls k tomu pokračovat v tradiční výrobě, na které si zakládáme, výběru kvalitních regionálních surovin a vlastních originálních recepturách,“ komentuje úspěch na soutěži Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Soutěž o Zlatý pohár Pivex 2017, která je nejstarší odbornou degustační soutěží v České republice, probíhá dvoukolově, první kolo se konalo na podzim loňského roku, druhé pak v únoru. Odborná porota hodnotí piva anonymně. Hlavními kritérii jsou chuť, plnost, vůně, říz nebo hořkost. Letošního 25. ročníku se zúčastnilo 15 pivovarů a celkově 40 pivních značek, které soutěžily v pěti hlavních kategoriích: světlý ležák, světlé výčepní pivo, nealkoholické pivo, tmavé pivo a míchané pivo.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem degustační soutěže České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži si odnesla i piva Zubr Gold a Zubr Classic (2. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar také získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý).