Pivovar Zubr představí na červnovém Zubrfestu nový ležák Zubr Gradus

Návštěvníci hudebního festivalu ZUBRFEST 2017, který proběhne v soboru 24. června v areálu pivovaru Zubr, budou moci jako první ochutnat novinku v sortimentu přerovského pivovaru. Jedná se o dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, který bude během léta zařazen do stálé nabídky pivovaru.
„Na Zubrfest každoročně zavítají tisíce návštěvníků a my jsme rádi, že jsme jim kromě nabitého hudebního programu mohli přichystat ještě jeden dárek v podobě pivní novinky, která bude mít právě na této sobotní akci svoji premiéru,“ zve do areálu přerovského pivovaru jeho ředitel Tomáš Pluháček.
Stejně jako další piva z portfolia pivovaru Zubr je Zubr Gradus vyráběn tradičním postupem kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhým zráním v ležáckém sklepě. „Zubr Gradus je uvařen z několika odrůd českého chmele, zejména

z aromatického tršického Žateckého poloraného červeňáku, a z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils. Ten pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Vyniká příjemnou hořkostí a sílou chuti, která je typická pro naše piva,“ popisuje ležák Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr. Novinka byla inspirována recepturou loňského speciálu Zubr Jarní ležák, který zaznamenal mezi příznivci zlatého moku velmi kladné ohlasy.
S 5,2 % alkoholu se Zubr Gradus řadí mezi silnější piva z produkce a jeho název odráží hlavní charakteristiky piva, tedy jeho sílu a plnost. K dostání bude zatím výhradně v čepované podobě a na čepu vybraných restaurací pivovaru Zubr se objeví již v průběhu letních prázdnin.
První možností, kdy bude možné novinku ochutnat, je ZUBRFEST 2017 v areálu pivovaru Zubr. Tradiční hudební festival startuje v sobotu 24. června 2017 v 10 hodin a nabídne celodenní program plný hudby, piva a dobré zábavy. Na dvou pódiích se celkem vystřídá 14 interpretů, mezi kterými nebude chybět Michal Hrůza, Anna K nebo kapely Wohnout a Support Lesbiens. Program zpestří i autogramiáda hokejistů HC ZUBR Přerov, kteří budou v modrožlutých barvách nastupovat v sezóně 2017/2018. Ta bude probíhat mezi 16.00 a 17.00 hodinou. Návštěvníci mohou také využít nabídky exkurzí do pivovaru. Předprodej vstupenek trvá až do 23. června. Vstupenky za 100 Kč je možné zakoupit v podnikové prodejně pivovaru Zubr a KIS Přerov. Na místě pak budou k dostání za 150 Kč.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem v degustačních soutěžích Zlatý pohár PIVEX 2017 v kategorii ležáků a České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži PIVEX 2017 si odnesla také piva Zubr Classic a Zubr Gold (1. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar Zubr byl zároveň zvolen na letošním