Letní dobrodružství na zámku Vígľaš je plné koupání a odpočinku

Ze Zámku Vígľaš můžete vyrážet na výlety do okolí

 

Ideální trojkombinaci voda-hory-kultura si můžete i během letošního horkého léta vychutnat na opravdovém zámku. Zámecký hotel The Grand Vígľaš má v nabídce cenově atraktivní pobyt „Letní dobrodružství na zámku“. Už za 99 eur na osobu a 2 noci si můžete užívat pohodlí zámeckého luxusu, kombinované s vlastním wellness a atrakcemi nedalekého akvaparku v Kováčové. Informuje o tom marketingová manažerka hotelu The Grand Vígľaš Veronika Harmanová.

 

„Kombinace netradičního zámeckého ubytování, se špičkovou gastronomií a letními koupacími a turistickými aktivitami, se nám osvědčila. Voda k létu neodmyslitelně patří a co už může být lepší, než vlastní wellness a k tomu bohatá nabídka atrakcí Holidayparku v Kováčové, s termální vodou a moderním areálem s 9 bazény? Náš pobytový balíček Letní dobrodružství na zámku zahrnuje příjemné ubytování v historických pokojích na 2 noci, polopenzi, 2hodinový vstup do vlastního wellness během každého dne pobytu, 3hodinový vstup do Holidayparku Kováčová pro dospělé osoby a 1 dítě do 12 let grátis, animace pro děti a dospělé, prohlídku zámku s průvodcem, welcome drink a dárek na pokoji. Samozřejmostí je parkování, wifi, či možnost rezervace pobytu na více nocí. Platnost pobytového balíčku je do 31. 8. 2018,“ jmenuje V. Harmanová.

 

Dodává, že návštěvníci si mohou zpestřit pobyt i rozsáhlou nabídkou dalších vodních radovánek v okolí. Kromě dalšího akvaparku Aquathermal Strehová (v Dolní Strehové) mají hosté na výběr i přírodní koupaliště tzv. tajchy v okolí Banské Štiavnice, či vodní nádrže, jako je například Ružiná nebo městské koupaliště s venkovními bazény (Sliač, Banská Bystrica). Potěší je i hrady a zámky, důlní města a jejich památky (Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Kremnica, Špania dolina nebo hory (Donovaly).

 

„Ubytování na opravdovém zámku je během horkého léta velmi příjemné a hosté si mohou vychutnat noci bez prohřátých pokojů a to i bez klimatizace s jejími vedlejšími účinky, která zde vůbec není nutná. Zároveň si užijí vodní radovánky v zámeckém hotelovém wellness centru (Wellness – Queen Barbara Spa). Pojmenováno je po královně Barbaře Celjské, která zde jako královna a manželka císaře Zikmunda dlouhá léta žila a spravovala okolní panství. Hostům je k dispozici bazén s protiproudem, vířivka, infrasauna, finská sauna, ochlazovací bazén a různé druhy masáží. Zámecký hotel The Grand Vígľaš**** je opravdu místo, kde se spojuje historie s luxusními službami,“ vyzdvihuje V. Harmanová.

 

Do konce roku pro návštěvníky zámku připravují různé akce. Jednou z největších akcí bude tematická The Grand retro show v sobotu 4. srpna. Přinese zábavu pro velké i malé a zaujme celé rodiny, její součástí je výstava téměř stovky historických vozidel. Další akcí je Zikmundův víkend 28.–30. září spojený s denním plněním rytířských úkolů pro děti a dospělé, slavnostním udělováním Zikmundových dekretů a dobovou zábavou. Správná tajemná atmosféra nastane při Halloweenu na zámku 1.–4. listopadu za účasti tajemného hraběte Drákuly, nebude chybět noční lov duchů s profesionálními lovci duchů a halloweenská party v maskách. Pro děti budou během celého pobytu připraveny tematické aktivity s animátory (vyřezávání dýní, pouštění draků).

 

Na vstupním nádvoří najdou i neubytovaní návštěvníci příjemnou kavárnu, přístupné hradby s výhledem do okolí a historické dělo. Prohlídky vnitřních částí zámku se pořádají denně v 11:00, 13:00 a 15:00 za poplatek. Pro ubytované hosty a skupiny umí personál zajistit historické programy, včetně dobové muziky a tanců, živých atrakcí, sokolníků, šermířů či rytířů. Ze sportovních aktivit si mohou návštěvníci vybrat například tenis na kurtech přímo ve Vígľaši, jízdu na koních v Pstruši, golf na 18jamkovém hřišti Tri duby Sliač, adrenalinové a vyhlídkové lety na Sliači, cyklovýlety po okolí a lyžovačku a ZIP WIRE (jízdu na kladce) v nedalekém resortu Košútka. Sídlo uherských králů čeká právě na vás, nabídka je bohatá.

 

Holidaypark Kováčová

Holidaypark Kováčová je nově vybudovaný moderní areál s 9 bazény, vzdálený jen 18 km (20 min.) od Zámku Vígľaš, ve kterém prožijete příjemné chvíle odpočinku v termální minerální vodě. U vrtu má termální voda teplotu 48,5 °C. V bazénech vás čeká termální voda, která je hypotonická, minerální, síranovo-hydrouhličitanová, vápenato-hořečnatá, s příjemnou teplotou od 26 do 38 °C. Otevřeno mají od 9.00 do 21.00 hod. Nový Holidaypark vznikl na místě původního termálního koupaliště. V roce 2013 byla část areálu přebudována, díky čemuž je Holidaypark připraven nabídnout návštěvníkům odpočinek v příjemné termální vodě celoročně. Stejnou vodu, kterou využívá Holidaypark Kováčová, využívají i Lázně Kováčová a Národní rehabilitační centrum, které se také nacházejí v obci Kováčová. Obec je dopravně výborně dostupná, je přímo u rychlostní komunikace, která spojuje Bratislavu s Banskou Bystricí. http://holidaypark.sk/

 

 

V okolí zámku Vígľaš jsou tyto další možnosti výletů:

Podpolianské muzeum – výstava hmotných a duchovních artefaktů Podpoľania Detva Expozice dřevěných vyřezávaných křížů – Detva (13 km/15 min)

Raticův vrch – kostel a kapucínský klášter na podpolianských lazech (25 km/25 min)

Banská Štiavnica –  kulturní památka UNESCO (43 km/35 min)

Banská Bystrica – městská památková rezervace, gotický hrad, památník SNP (35 km/35min)

Kremnica – Kremnická mincovna, nejstarší mincovna na světě (47 km/35 min)

Hronsek – památka UNESCO, evangelický artikulární dřevěný kostelík (25 km/25 min)

Špania dolina – památková rezervace lidové architektury (45 km/35 min)

Zvolenský zámek – gotický zámek z roku 1360 – národní kulturní památka (15 km/18 min)

Pustý hrad – hradní komplex, zřícenina – Zvolen (15 km/18 min + pěší výstup 1 hod)

Čiernohronská železnice (úzkokolejka), kulturní památka, Čierny Balog (53 km/50 min)

Divín – zřícenina hradu, zámeček v podhradí (27 km/25 min)

Vodní nádrž Ružiná – vhodná na koupání v letních měsících (27 km/25 min)

Lázně (Kúpele) Sliač (18 km/20 min), lázně Kováčová (18 km/20 min)

Lyžařské středisko Košútka – Hriňová (23 km/25 min), lyžařské středisko PARK SNOW Donovaly (60 km/45 min), lyžařské středisko SKI Králiky (40 km/40 min)

Očovská folklórna hruda – folklórní festival v Očové – srpen (7 km/7 min)

Mezinárodní letecké dny – Sliač – poslední srpnový víkend (18 km/20 min)

Radvanský jarmark – Banská Bystrica – zařazen v seznamu nehmotného kulturního dědictví (35 km/35 min)

 

Více informací je na www.grandviglas.com

Rezervace: 045 5245795-96, recepcia@grandviglas.com