Požadavky majitelů plochých střech

Střecha chrání podstřešní prostory před povětrnostními vlivy a zajišťuje tepelnou izolaci. Majitelé objektů ale mají na ploché střechy ještě další požadavky.

 

Mezi hlavní požadavky na ploché střechy určitě patří mechanická odolnost, stabilita a dlouhá životnost. Výběr vhodného materiálu a kvalitní instalace zaručí maximální délku životnosti bez potřeb oprav a rekonstrukcí. Hlavním kritériem při výběru střechy a střešní krytiny by tak neměla být pořizovací cena.

Dalším kritériem určitě je tepelná ochrana a úspora energií. Kvalitní tepelná izolace v dostatečném množství nezvýší cenu střechy o tolik, o kolik naopak majitel uspoří v zimně za vytápění a v létě za klimatizaci.

Nesmíme zapomenout ani na ochranu vnitřního prostoru před hlukem a na požární bezpečnost. Střešní krytiny a veškeré tepelná izolace používané v současné době splňují přísné hygienické normy a požadavky na ochranu zdraví a životního prostředí.

Pro každého majitele nemovitosti bude určitě důležitý i konečný vzhled nové střechy.

Při výběru střešní krytiny a řešení konstrukce samotné střechy se určitě vyplatí poradit s odborníky. I sebelepší materiály při nesprávném použití nezajistí ty požadavky, které od střechy očekáváme.

Mezi zkušené firmy, které provádí rekonstrukce i instalace nových plochých střech, patří společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce. V případě zájmu firma provede odborné posouzení stávajícího stavu, navrhne nejvhodnější řešení a může provést kompletní realizaci pracovníky, kteří prošli odborným školením na dané technologie a materiály.

http://www.stav-agency.cz/hydroizolace/ploceh-strechy/

http://www.stav-agency.cz/stavebni-cinnost/rekonstrukce-objektu/

http://www.stav-agency.cz/2019/03/18/pozadavky-majitelu-plochych-strech/