Kvalitní nože do kuchyně

 

Každý v kuchyni používá různé typy nožů. Nože jsou nepostradatelnými pomocníky nejen v kuchyni, ale i v běžném životě. Velmi často nastává situace, kdy je potřeba něco uříznout, přidělat, opravit apod. Pokud zůstaneme u kuchyňských nožů, tak ani zde se s jedním nožem neobejdeme. Existují nože na maso, na zeleninu, na sýry, ryby a mnoho dalších. Liší se především ve své velikosti a tvaru ostří. Pokud jste sváteční kuchaři, bude pro vás dostačující nějaká malá sada nožů. Oblíbené a funkční jsou nože keramické.

 

Keramické nože můžete pořídit jako sadu několika nožů. Výhodou keramických nožů je jejich perfektní ostrost a nepřilnavý povrch. Nemusí se tolik brousit jako klasické ocelové nože a vydrží ostré mnohem déle. Tyto nože mají i další výhody. Neabsorbují chuť ani zápach krájených potravin a chrání v nich důležité vitamíny. Další z výhodou je jejich univerzálnost a nízká hmotnost. Manipulace s keramickým nožem je tedy hračka a při krájení se vůbec nenadřete.

 

Mezi malou nevýhodu lze považovat jejich křehkost. Při špatné manipulaci se může špička nebo ostří urazit a vytvořit zub v ostří. Není to ale důvod k nepoužívání nože. I pár drobných zoubků v ostří nijak tento typ nože neznehodnocuje a pracuje stejně kvalitně.

 

Pokud sháníte nové nože do kuchyně, určitě budou ty keramické správnou volbou. Pokud si potrpíte na klasické ocelové nože, určitě si vyberete z naší široké nabídky nožů na e-shopu www.highlife.cz