Satelitní komplety 3

Satelitní komplety HD soubor satelitních přístrojů a doplňků určených pro příjem signálu v HD kvalitě. Výhodou při pořizování satelitních kompletů je jejich cena a možnost instalace nabízená prodejci satelitní techniky.
Přístrojové komponenty ze kterých se HD satelitní komplety skládají jsou:
Satelitní přijímač HD je přístroj určený k dekódování a přesunu přijatého signálu. Pro příjem HD signálu je nutné do satelitní přijímače nainstalovat některou z dekódovacích karet pro příjem HD signálu. Satelitní přijímače určené k příjmu signálu HD musí obsahovat HDMI konektor.
Další nezbytnou součástí satelitního kompletu pro příjem v HD je televizor. Televizor vhodný pro zobrazení v HD je označen třemi různými způsoby: HD Ready, Full HD nebo HD 1080 p.
K příjmu satelitního signálu je určen LNB konvertor umístěný na parabole. Ten shromažďuje zachycený signál a rozvádí jej v domácnosti.
Z nepřístrojových částí satelitního kompletu HD je nezbytný HDMI kabel. HDMI kabel by neměl být zbytečně dlouhý, protože by pak mohlo dojít k rušení signálu a kvality zobrazovaných pořadů. Jeho doporučená vzdálenost se různí dle různých výrobců. Avšak shodují se, že by HDMI kabel neměl být delší než 10 metrů.
Další nepřístrojové prvky satelitních kompletů HD se nijak neliší od satelitních kompletů bez HD. Jedná se výrazné venkovní doplňky jako je parabola (anténa) nebo držák na tuto parabolu.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz