Antické Paestum

Ještě nevíte nebo váháte kam pojedete letos na dovolenou? Jihoitalská Kampánie je skvělým místem pro Vaši letní dovolenou. Malebná oblast rozkládající se na jihu Itálie, láká krásou svých měst, která skrývají jedinečné památky. Kampánie to je také sopka Vesuv nebo ostrov Capri, který je jedním z nejkrásnějších ostrovů. Na Capri se můžete vydat z Neapole nebo z historického přístavu Sorrento.

Pokud máte rádi aktivní dovolenou a navštěvujete rádi zajímavá místa doporučuji Vám městečko Paestum.Paestum je historické antické město sousedící s pobřežním letoviskem, které nabízí ideální podmínky pro dovolenou v Kampánii. Paestum je jedním z nejvíce navštěvovaných míst jižní Itálie. Můžete se zde těšit na krásné písečné pláže a čisté moře. Hlavním lákadlem Paesta je ale rozsáhlé archeologické naleziště antického města se zachovalými stavbami tří chrámů a muzea, kde jsou vystaveny předměty nalezené ve vykopávkách z celé jižní Itálie. Paestum je také vynikajícím výchozím bodem pro výlety na Vesuv, do Pompejí, přístavu Sorrenta, kde je množství historických památek a do Positana, které je perlou Amalfinského pobřeží. V blízkosti Paesta se nachází též druhý největší klášter v Itálii Certosa di Padula. Klášter je unikátní památka zapsaná na seznamu UNESCO. Návštěva monumentální stavby a archeologického muzea, které se zde nachází je velkým zážitkem.

Jako nejvhodnější ubytování bych doporučil apartmány Cerullo’s Villaggio, které jsou v uzavřeném komplexu, parkování přímo u apartmánů, wifi připojení k internetu a privátní udržovaná pláž s barem a plavčíkem. V Paestu samozřejmě najdete i luxusní hotely. Takže pokud ještě váháte kam letos na dovolenou ………