Betaglukany a jejich účinky

BETA GLUKANY – ideální přípravek ke   zdraví, imunitě a proti bolestem na www.chytrezdravi.cz
 
Beta glukan je unikátní přírodní komplexní polysacharid, schopný podporovat obranné reakce organismu proti bakteriálním a parazitárním chorobám. I když jsou biologické účinky glukanu známé již delší dobu, vědci se na něj soustředili až od poloviny minulého století. Ale stálo to za to. Více než padesát let výzkumu a tisíce studií prováděných mimo jiné na universitách v Harvardu, Bayloru, Tulane a Kentucky prokázaly, že denní konzumace beta glukanu optimálně stimuluje makrofágy a výsledkem je obranný systém vyladěný na nejvyšší výkon.
Dnes již prakticky není možné se úplně vyhnout mírnému ozáření, ať se jedná o časté cestování letadly, odraz obrazovek počítače, mobilní telefon u ucha nebo o rentgenové paprsky u lékaře. Beta glukan aktivuje makrofágy k odstraňování buněk poškozených radiací a funguje jako antioxidační látka. Řada studií prováděných v celém světě, od Spojených států přes Rusko až po Českou republiku, opakovaně prokázala, že použití glukanu ať profylakticky nebo po ozáření má za následek výraznou podporu krvetvorby. Počet buněk se k normálu vrátí nejdříve v kostní dřeni a posléze se normální počet imunitních buněk objeví i v ostatních lymfoidních orgánech jako je slezina či brzlík.
Mezi další prokázané efekty beta glukanu patří role při snižování hladiny cholesterolu v krvi a udržování optimální hladiny cukru v krvi. Nejvíce zájmu je ale v poslední době vynaloženo na klinické studie u lidí. Velká série klinických zkoušek prokázala hojivé účinky glukanu u pacientů v pooperačních stavech, kde podávání glukanu výrazně snižovalo riziko úmrtí na sepsi. Tyto studie dále nalezly optimální dávky a prokázaly bezpečnost dlouhodobého podávání glukanu u pacientů po těžkých operacích hrudní a břišní dutiny. Celou řadu výrobků s betaglukanem si můžete objednat na www.chytrezdravi.cz .
 
Zatímco nebyly nalezeny žádné negativní interakce s podávanými léčivy, pacienti léčení glukanem měli výrazně méně infekcí. Studie z Japonska a Číny dále prokázaly při současném nasazení glukanu a chemoterapie výrazné prodloužení délky přežívání u pacientů s nádory. Další studie z posledních tří let probíhající ve dvou amerických univerzitních centrech a na Filipínách se soustředily na vliv beta glukanu při podpoře specifických protilátek zaměřených na nádorové buňky. Předběžné studie ukázaly, že přidání glukanu zvyšuje aktivitu těchto protilátek až trojnásobně.Nyní zakoupíte na www.chytrezdravi.cz  celou řadu betaglukanů.