Dětský jazykový pobyt v zahraničí je atraktivní alternativou tábora

Letní prázdniny se kvapem blíží a Vy si opět, jako každý rok, kladete obvyklou otázku: „Kam s ním?“ Tedy kam se svým dítkem? Nelehká otázka. Výbornou alternativou dětského tábora je letní jazykový pobyt v zahraničí.

Jazyková škola London Institute, expert na výuku cizích jazyků, se proto rozhodla propojit zábavu s výukou a nabízí již několikátým rokem jazykové pobyty pro děti a mladistvé ve věku od 9 do 17 let. Letní výuka kurzu je spojená s cestováním, sportovními aktivitami, exkurzemi a bohatým kulturním programem. „Není tajemstvím, že jazyk se nejlépe učí v přirozeném prostředí, při činnosti, která nás baví a z které máme radost. U takových činností, jako je tenis, volejbal či výtvarný kroužek se děti učí pojmenovávat věci kolem sebe nenásilnou formou, aniž by si uvědomovaly, že se při nich učí,“ prozrazuje kouzlo dětských jazykových pobytů v zahraničí Jitka Jechumtálová, ředitelka jazykové školy London Institute Praha.

Neustálá přítomnost cizí řeči v přirozeném prostředí posiluje pasivní znalost jazyka, možnost procvičit si jazyk v terénu pomáhá dětem zase rozvíjet jeho aktivní znalost. A právě důraz na zdokonalení komunikačních schopností zvyšuje sebejistotu v daném jazyce a zároveň přináší uspokojení z dobře odvedené práce.

„Rodiče mohou mít jistotu, že jsou jejich dítka v dobrých rukách. Samozřejmostí je vyzvednutí z letiště a po ukončení pobytu opět doprovod na letiště. V zahraničí budou pod 24-hodinovým dohledem a to i mimo výuku. Zajištěna je též vyvážená strava, která jde ruku v ruce s národní kuchyní hostitelské země,“ uvádí Jitka Jechumtálová.

Mezi nejvyhledávanější destinace patří již tradičně Velká Británie – malí studenti zde mají možnost navštívit turisticky atraktivní místa a zároveň nahlédnout do života a zvyků Britů. udiuNapříklad škola LTC International College, jeden z nejoblíbenějších partnerů London Institute Praha, patří mezi přední jazykové školy s dlouholetou tradicí a co víc, poskytuje krásné zázemí v podobě knihoven, studoven či společenské místnosti v krásném domě z 18. století uprostřed 13 hektarového parku, ideálního pro hry i relaxaci.

„Vaše dítě bude ze zahraničí odjíždět s lepšími znalostmi anglického jazyka a jiné kultury, i s nově navázanými přátelstvími s dětmi z celého světa. Takovým malým bonbónkem letních jazykových kurzů pro mládež je možnost složit mezinárodně uznávané zkoušky The Trinity Spoken Examination,“ uzavírá Jitka Jechumtálová.