Oslnivý úsměv

Oslnivý úsměv

Účelem pravidelné péče o ústní dutinu je zabránění tvorby zubního plaku a kamene. Povlak se totiž na našich zubech začíná usazovat již po několika hodinách od jejich vyčištění.

Všichni dobře víme, že je nutné čistit si zuby nejméně dvakrát denně. Pokud povlak ze zubů neodstraníme, začnou kyseliny, které se v zubním povlaku tvoří, napadat zubní sklovinu. Výsledkem jsou pak zubní kazy nebo zubní kámen, v horším případě může hrozit i ztráta zubu.

Nejméně dvakrát denně

Zuby by se měly čistit nejméně dvakrát denně a vždy minimálně dvě minuty. Přestože odborníci dnes již tvrdí, že nezáleží ani tak na délce času, který věnujete péči o chrup, je to spíše o technice čištění. Stomatologové se však shodují na tom, že čištění zubů ráno, po každém jídle a večer před spaním je to nejlepší, co můžete pro zdraví svých zubů a krásný úsměv udělat.

Čistěte si zuby správným způsobem

Poté, co na štětinky kartáčku nanesete zubní pastu s fluorem, přiložte kartáček k dásni v úhlu 45 stupňů. Čistěte zuby krouživými pohyby tam a zpět. Nezapomeňte si jemně vyčistit i dásně (vyvarujte se přitom přílišného tlaku, který může způsobit ústup dásní). Vyčistěte si vnější, vnitřní i žvýkací plošky zubů. Špičkou zubního kartáčku si vyčistěte vnitřní plošky předních řezáků – a to jemným pohybem nahoru a dolů. Nakonec si vyčistěte jazyk. Tím odstraníte bakterie a zároveň osvěžíte váš dech.

Máme pro vás tip – vyzkoušejte zubní kartáček Amway a všestrannou fluorovou zubní pastu Amway Glister.

Používejte zubní nit!

Zvykněte si používat zubní nit jako součást pravidelné ústní hygieny. Připravte si asi 45 cm nitě a větší její část naviňte kolem prostředníčku. Zbývající část nitě naviňte na prostřední prst druhé ruky. Na tento prst pak budete postupně namotávat použitou nit. Uchopte nit pevně mezi palce a ukazováčky. Zaveďte nit do mezizubního prostoru jemnými tahy tam a zpět. Nikdy nevtlačujte nit do dásně. Když se nit dostane k okraji dásní, napněte nit kolem jednoho zubu a jemně ji zaveďte do prostoru mezi dásní a zubem. Přitlačte nit k plošce zubu a jemně po ní přejíždějte směrem nahoru a dolů (celkem asi pětkrát nebo šestkrát). Poté nit nechte v mezizubním prostoru a stejným způsobem vyčistěte vedlejší zub. Když se nit rozštěpí nebo ušpiní, odviňte další čistý kousek nitě z jednoho prostředníka a použitou část naviňte na druhý prostředník.Vyčistěte si obě strany každého zubu. Nezapomeňte na zadní plochu posledního zubu na každé straně horní i dolní čelisti. Po vyčištění si ústa řádně vypláchněte vodou.

Amway doporučuje vyzkoušet Glister Zubní nit s příchutí mentolu.

Nezapomeňte na důkladné vypláchnutí!

Pro odstranění malých zbytků potravy, které mohou zůstat mezi zuby, použijte ústní vodu. Na odstranění povlaku zvolte vodu s antibakteriálním složením. Změřte si asi 30 ml ústní vody a důkladně vyplachujte ústní dutinu. Přitom zakousněte, aby se ústní voda dostala mezi zuby.

Amway radí používat výrobek Glister Koncentrovaná ústní voda.