Pomaturitní studium 2

Pomaturitní studium

Každý z nás kdysi absolvoval střední školu, na kterou s láskou či s nenávistí, vzpomíná. Někdo z nás by tento drahocenný čas vrátil, jiný zase ne. Každý jsme jiný a máme jiné ambice. Jedno máme ale všichni společné. Chceme najít v životě to správné uplatnění!

Investice do vzdělání?

Někteří odborníci tvrdí, že investice do vzdělání není nikdy zbytečná. Dnešní doba nabízí spoustu zajímavých nabídek, co se týče vzdělávání. Ale jak poznáme, že jsme si vybrali správně či zda naše investice do vzdělání byla ta správná?

Pomaturitní studium je jednoleté studium anglického jazyka a je určeno především pro maturanty, kteří již dále nemají zájem své vzdělání rozšiřovat, ale chtěli by své znalosti zdokonalovat právě v angličtině. Vždyť angličtina je přece světový jazyk! Angličtina vám usnadní život při cestování a při pohovoru na nové místo je angličtina jedním ze základních požadavků.

Pro koho je pomaturitní studium určeno?

Učili jste se ve škole několik let anglicky a máte pocit, že byste u pohovoru v angličtině neuspěli? Bojíte se mluvit? Nevěříte si? Pak je pomaturitní studium právě pro vás! A navíc nejsme ledajaká škola! Naše pomaturitní studium je zapsáno ve vyhlášce ministerstva školství, takže jste osvobozeni od placení DPH a máte status studenta po celý školní rok! Tzn. daňové úlevy, slevy na jízdné, isic card, adt. Pomaturitní studium je také výbornou volbou pro ty, kteří neměli to štěstí a nedostali se na vysokou školu. Během roku se zdokonalíte v angličtině a štěstí můžete zkusit třeba příští rok. Pokud si pomaturitní studium hradíte sami a jste samostatně výdělečné osoby, můžete si najít práci a budete mít veškeré výhody středoškolského studenta. V IJV máte možnost studia v dopoledních nebo v odpoledních hodinách.

Jak výuka probíhá?

Čtyři vyučovací hodiny angličtiny každý den, vás opravdu naučí! A nemusíte mít strach z ostatních předmětů, jako například biologie, matematika nebo dějepis. V pomaturitním studiu se totiž celý rok věnujete pouze anglickému jazyku! Máte jak rodilé mluvčí, tak české lektory, záleží na tom, jaká je vaše jazyková úroveň. V IJV Vás rozdělíme do skupin podle vaší jazykové úrovně. Tříd tu máme opravdu mnoho, takže se vám nestane, že bychom vás dali do třídy, jejichž úroveň bude rozdílná od té vaší. A to jenom proto, abychom vámi „zalepili“ zbylé místo. V minulém roce se k nám zapsalo 140 studentů a otevřeli jsme 9 tříd pomaturitního studia.

Co jsou mezinárodní zkoušky?

Součástí studia je také příprava na mezinárodní zkoušky KET, PET, FCE nebo CAE. Tyto zkoušky jsou organizovány Britskou radou a probíhají 3krát do roka. Výhodou těchto zkoušek je, že jejich platnost je neomezená a tudíž vám zůstane na celý život. Nemusíte se tedy strachovat, že pokud certifikát neuplatníte při prvním zaměstnání, jeho platnost vyprší a vy jej už nikdy nevyužijete. A nejenom při pohovoru na novou pozici, ale také při výběrovém řízení má tento certifikát váhu a vy si tak můžete připsat body k dobru.

A co doplňkový jazyk?

Studenti v IJV mají také možnost volby doplňkového jazyka. Při testování, které probíhá v září, dostanete na výběr z německého, francouzského, španělského nebo ruského jazyka. Tento jazyk je samozřejmě nepovinný, ale za velmi nízkou cenu získáte základy i jiného jazyka. Když se tedy rozhodnete věnovat se celý rok studiu anglického jazyka, proč nevyužít zbylý čas?

…pokud máte otázky

Neporadíme vám co s vaší budoucností. Pomůžeme vám však při dalším uplatnění, ať už budete dělat cokoliv a také si prodloužit mládí v podobě pomaturitního studia. Věřte, že za aktivní znalost angličtiny budete vděčni po celý zbytek vašeho života. A pokud máte otázky, kontaktujte nás! Rádi vás přesvědčíme, že studovat pomaturitní studium angličtiny u nás se vyplatí.