Proč je výuka angličtiny pro děti tak důležitá?

Proč je výuka angličtiny pro děti tak důležitá?

Ne nadarmo se říká „čím dříve, tím lépe“ a to platí i ve výuce anglického jazyka. Čím dříve začne dítě s výukou jazyka, tím je to pro něj lepší, avšak většina rodičů výuku cizího jazyka svého dítěte neustále odkládá na čas budoucí v domnění, že dítě si své neznalosti nejpozději ve škole doplní. Opak je ale pravdou, nemá-li dítě žádné základy, dříve nebo později potřebuje ke svému vzdělávání i jiná doučování a k angličtině jako takové pak nemá kladný vztah.

Angličtina děti musí bavit

Když se děti setkávají s cizím jazykem již od útlého dětství, vytvoří si k tomuto jazyku pozitivní vztah a samotné učení se pak pro ně stane naprosto přirozenou věcí a to je ta hlavní výhoda, kterou děti proti nám dospělým mají. Dítě však nesmí být do mluvení v cizím jazyce nuceno, mohlo by si k tomuto jazyku vytvořit negativní vztah a mohlo by to ovlivnit jeho studia i v dalších letech.

Když angličtina pro děti, tak jedině hravou formou

Proto jsou lekce plné her, písniček, pohádek a říkadel v malé skupince dětí vedené kvalifikovaným lektorem tím nejlepším, co můžete svému dítěti nabídnout. Pokud je však angličtina pro děti prezentována formou hry opravdu zkušenými lektory – rodilými mluvčími, napomáhá tak největší možnou měrou k rozvoji osobnosti dítěte. Je však velice nezbytné, aby byla angličtina pro děti přizpůsobena konkrétnímu věku dítěte, jen tak lze zajistit jeho plnou pozornost a soustředění při výuce.

Myslete na budoucnost Vašich dětí

Vraťme se k otázce důležitosti znalosti anglického jazyka. V dnešní době patří angličtina mezi základní znalosti moderního člověka. Úroveň jakou tento jazyk ovládáme, předpovídá úroveň úspěchu v současném světě a právě proto je vhodné uvědomit si, že znalost anglického jazyka našim dětem otevírá stále nové a lepší možnosti uplatnění.