Zahradní krby, večery plné pohody!

Zahradní krby, večery plné pohody!

Sejít se u rodinného krbu, znamená posedět s rodinou, přáteli a blízkými lidmi. Často se, ale na tenhle důležitý zvyk zapomíná. Možná je to uspěchanou dobou. Ale stačí najít místo, které by k takovému setkávání motivovalo. Ugrilovat si nebo vyudit kus šťavnatého masa, nechat starostmi zatěžkané myšlenky svobodně mizet a oddat se plamenům, které vzbuzují vzpomínky na dávné věky. Řešení existuje. Postavit venkovní krb, rozdělat dřevěným uhlím a rázem je člověk v jiném světě.

V prvotních úvahách o takovém zážitku mohou převládat předsudky. Velký výdaj, náročnost stavby a krátká životnost krbu, drahý zahradní nábytek. To je mýtus, pokud si krb objednáte u správného výrobce. Kdo se odhodlal zahodit obavy, často se v nejteplejších letních dnech ke krbu skoro přestěhuje. Touží zůstat pod otevřeným nebem a pozorovat o samotě nebo s nejbližšími noční oblohu. Krb jde snadno použít i jako udírnu na douzení i vyuzení masa.

Člověk se uvolní a získá sílu do dalších náročných dnů. Celý víkend se tak točí kolem krbu. Na druhou stranu i narychlo uspořádaná párty nemusí znamenat pro hostitele stres. Přivést pozvané ke krbu, je v době, kdy slunce putuje od rovníku přes obratník raka, ideálním řešením.

Zahradní krby

Už samotná stavba betonového krbu je velmi prostá. Důležité je mít pod krbem dostatečně zhutněné štěrkové podlaží a konstruování krbu může začít. Odborná montáž není za potřebí, jelikož betonové krby jsou snadno sestavitelné a ničím se nelepí. Nijak obtížné není ani rozdělání ohně. Díky pomoci tekutých nebo tuhých podpalovačů se můžete po několika minutách věnovat kulinářskému výkonu. I zahradní krby dosáhly značného pokroku v oblasti zdravé výživy. Již se nemusíte obávat přepáleného a vysušeného masa. Při využití našich bio-roštů budou vaše steaky šťavnaté a do zlatova ugrilované.

Další z výhod zahradních krbů je jejich nenáročnost na údržbu. Je však nutno zmínit, že krb je potřeba na zimu zakrývat plachtou, aby nám všudy přítomný mráz beton neroztrhal.