Android recenze

Operační systém Android vyvíjí velmi známá IT firma Google. Řada výrobců mobilních telefonů si jej však dále modifikuje (např. přidává interní aplikace), což vede k tomu, že by řada uživatelů ani netypovala, že má chytrý telefon od společnosti Samsung a HTC stejný systém. Samozřejmě nehledě na smartphone lze nalézt řadu společných rysů systému Android.
Výhodou
chytrých aplikací na Android není pouze počet nebo jejich různorodost, či to že je jejich většina aplikací zdarma, ale rovněž i to, že jsou oproti aplikacím do počítače lehce ke stažení i nainstalování. Pro stažení aplikací nemusíte ani spojovat USB kabelem chytrý mobil s počítačem. K návštěvě Google play a stažení aplikace vám stačí pouze připojení k internetu v mobilu či Wi-fi, které si dovolím tvrdit, je pro chytré telefony jako benzín pro auto.

Na pomyslný top rozhodně patří praktické android aplikace jako například aplikace s jízdními řády, předpověď počasí nebo mapy a navigace.


 
Na své si samozřejmě přijdou i uživatelé, kteří si potrpí na srandovní a originální android hry a aplikace na android, kterými se mohou blýsknout před přáteli. Je libo změřit si tep nebo promile alkoholu v krvi? Velmi populární je rovněž Akinator (gin), který zaručeně uhádne slavnou osobnost, na kterou myslíte, pomocí série filtračních otázek.