Dětská obuv

Vaše dítě nohy bude i nadále rozvíjet a to až do jejich střední k pozdním mladistvém věku. Nohy novorozenců nedávají ani na plný počet kostí, které budou mít v pozdějším věku (26), a klenba nohy nebude vyvíjet až kolem 2 let. Je nezbytné, aby si zajistily, že jejich nohy tu správnou podporu a ochranu v celé dětství, aby mohly růst a rozvíjet se zdravým způsobem.

Výběr obuvi

Nové děti : Až vaše dítě začne lézt a pohybovat se, odborníci doporučují bosé nohy, aby zdravý vývoj. Ponožky a botičky jsou vhodné pro ochranu proti chladu, pokud jste mimo, ale ujistěte se, že nebudou omezovat vašeho dítěte nohy. Dokonce i kombinézy, které jsou příliš krátký může mít za následek dráp, zatažené nebo kladivo prsty, takže možná rozhodne pro ty bez nohou.

Lezoucí děti : Měkká, slip-on „pre-walking“ boty chrání nohy plazí děti, a možná budete chtít investovat alespoň v jednom páru s gumovou špičkou ochránce. Nicméně, ujistěte se, že budete pokračovat, aby svému dítěti šanci, kde je to bezpečné, procvičovat plazit a stojí na bosé nohy.

Batolata : Jakmile je vaše dítě chodit s jistotou, budete si muset koupit nějaké pořádné boty, které podporují a chrání nohy. Odborníci stále doporučují nechat dítě chodit bez bot, stejně jako je to možné, kde je to bezpečné, protože to podporuje zdravý vývoj nohou.

Při nákupu bot, je vždy lepší jít do dobré boty obchodu, kde můžete mít vaše dítě nohy měřené zaměstnanci na stroji, který bude přesně změřit délku a šířku jejich nohou. Tím bude zajištěno, že boty, které si koupíte bude správné kondici. Outdoorové boty musí být dobře vyroben a robustní, nejlépe z kůže a flexibilní, protiskluzné jediného. Prsty z vašeho dítěte boty by měly být široké a umožní prsty uvnitř rozložit, a tak vysoko, aby horní část boty není stiskněte na nehty na nohou.

Batolata obvykle potřebujete mít nohy znovu měřené každých 6-8 týdnů a starší děti jednou za 3-4 měsíce.

Péče o nohy dítěte

Vedení Vašeho dítěte čisté nohy a nehty krátké má zásadní význam pro zdravý vývoj chodidla. Pamatujte si, že kojenecké nohy tendenci se potit více než dospělí „, a jejich nehty mají tendenci růst rychleji taky, takže je vhodné použít koupel čas jako příležitost pro kontrolu nohy na pravidelném základě. Podívejte se na červené skvrny a puchýře, které mohou naznačovat, že Vaše dítě boty nejsou montáž správně. Ne praskla puchýře, ale to může být lákavé, jak jste riskovat otevření podrážděnou náplast k infekci.

Děti mohou být velmi citlivý na které mají jejich nohy inspekce nebo jejich drápy řezané, tak to je dobrý nápad zkusit to v době, kdy spí, pokud můžete. Například, pokud užíváte dlouhé cestě autem a máte podezření, že vaše dítě může usnout v autě, odstraní jejich boty a ponožky před jízdou, takže můžete mít několik minut nerušeně oddávat se trochu nohy péče, zatímco jsou blaženě nevědomí.

Některé běžné drobné problémy

In-vybočené ven a ven vybočené ven: Některé děti, když začnou chodit vystavit „v-poslouchal“ nebo „out-poslouchal“ chůzi, což znamená, že jeden nebo oba z jejich nohou zase dovnitř nebo ven. To obvykle opravuje sám bez jakéhokoliv zásahu, ale pokud máte obavy, nebo pokud problém přetrvává kolem batole kapuce, obraťte se na svého lékaře nebo pečovatelkou.

U rostoucích nehty: Červená nebo otok kůže na straně vašeho dítěte nehet může znamenat v rostoucí nehet. Aby se zabránilo to, střih vašeho dítěte nehty na nohou rovně a snaží se podat off žádné ostré hrany. Pokud vaše dítě dochází k přetrvávající potíže z rostoucích v nehtů, poraďte se s lékařem.

Ruka, slintavka a kulhavka: Není v žádném směru na slintavky a kulhavky, která ovlivňuje dobytek, to je běžné virové infekce, která způsobuje puchýře v ústech, dlaně a plosky nohou. Je to nakažlivé a většina školky bude trvat na tom, že děti zůstávají doma, pokud mají puchýře. Ruka, noha a ústa mohou být doprovázeny lehkou horečkou, ale obvykle jasné, rychle a bez léčby po několika dnech.