Lego 2

Lego, které vyrábí rodinná dánská společnost LEGO Group, je řada stavebnicových produktů pro děti každého věku.
Název Lego pochází z dánského výrazu „Leg godt“, což česky znamená „Hraj si dobře“. Továrny na výrobu Lega můžeme najít po celém světě – v Maďarsku, USA, Jižní Korei, Švýcarsku a dokonce i v Česku. Výroba kostek Lego je tedy nadnárodní záležitostí.
Lego patří mezi nejoblíbenější hračky pro děti. Je to hlavně díky tomu, že dává velký prostor pro kreativitu dětí. Je vhodnou hračkou téměř pro kohokoliv, protože nabízí různě obtížné stavebnice, které zaujmou jak malé děti tak i dospívající. Lego také výrazně podporuje motorické schopnosti a psychický vývoj dětí.
Lego pomáhá dětem pochopit svět a také poznat rozdíly mezi dobrem a zlem.
Stavebnice Lego nabízí širokou škálu všech možných druhů stavebnic od nejméně náročných pro nejmenší děti až po velmi náročné.
Mezi ty nejméně náročné patří Lego Duplo určené pro malé děti již od 2 let. Obsahuje větší kostičky než klasické Lego a tak je jeho skládání snažší. Tato stavebnice pomáhá dětem zlepšovat jejich zručnost a rozvíjet jejich fantazii proto je pro děti vhodnou hračkou.
Mezi základní druhy stavebnice patří Lego City a Lego Creator. Můžete z nich postavit téměř cokoliv proto podporují kreativitu.
Mezi náročnější stavebnice zase patří Lego Technics a Lego Racers. Můžete z nich postavit například plně funkční modely aut a strojů. Tyto stavebnice jsou vhodné pro dospívající chlapce.
Některé Lego stavebnice jsou inspirované hradiny filmového plátna. Takže z Lega můžete postavit třeba Bradavický hrad z Harryho Pottera, vesmírné lodě z Hvězdných válek nebo Indiana Johnese či Batmena.
Lego nezapomíná ani na děvčata, pro které je připravená stavebnice Lego Belville. Děvčata si mohou postavit například svůj vlastní dům pro panenky.
Lego patří mezi nejkvalitnější hračky, díky které se děti naučí mhoho nového nenásilným způsobem při hře. Samozřejmě myslí i na bezpečnost dětí – kostičky jsou vyráběné z kvalitního materiálu který je zdravotně nezávadný takže dětem nehrozí žádné nebezpečí.

Fonetip s.r.o.
www.mrakyhracek.cz