Na co si dát pozor u půjčky

Potřebujete si půjčit peníze, ale nevíte jakou půjčku si vybrat?  V dnešní době na internetu, letácích, novinách atd. najdete různé nabídky půjček a úvěrů, které lákají na „NEJ“ půjčky. Jak si ale vybrat tu správnou půjčku dle parametrů (úroků, RPSN, předčasného splacení a dalších skrytých parametrů)?

 

V současné době se poskytují nebankovní půjčky oproti zástavě nemovitosti nebo družstevního bytu. Věřitel, který poskytne finance, je i v případě osobního bankrotu dlužníka jištěný 100% své pohledávky.

 

A na co si dát u půjček pozor!

          Neplatit žádné poplatky předem – různé poplatky, odhady, kauce atd. Společnost, která vám opravdu chce půjčit, žádné poplatky předem nebere!

          Pozor na nízké splátky! Nebankovní společnosti nevydělávají na poplatcích za vklady atd. jako banky, proto se úrokové sazby pohybují od 16% ročně! Některé nebankovní společnosti lákají klienty na nízký úrok kolem 12-13%  a nabízí nízkou splátku. Pak čekají, až klient nedodrží smlouvu (stačí zaplatit splátku o 1 nebo 2 dny později, neuzavřete pojistnou smlouvu na nemovitost vinkulovanou pro společnost poskytující půjčku atd.). Společnost pak sesplatní celou úvěrovou smlouvu a problém je na světě! U půjčky například 300.000,-Kč na 10 let při splátce 5.000,-Kč se při nedodržení smlouvy půjčka v případě sesplatnění může vyšplhat s úroky za celých 10 let a pokutou až na 800.000! V dnešní době krutá realita!

          Kolik zaplatíte v případě předčasného vyplacení. Některé společnosti požadují u nespotřebitelského úvěru, v případě předčasného vyplacení, úroky až do výše 100% budoucích úroků, některé jenom 50%!

 

Výhody nebankovní půjčky u renovované společnosti

          půjčky bez nahlížení do registru

          půjčky bez jakýchkoliv poplatků předem

          v případě předčasného vyplacení půjčky (u nespotřebitelského úvěru) max. 2% z aktuální dlužné částky navíc! Přiklad. Půjčka 500.000 na 10 let po 2letech budete půjčku chtít vyplatit. Pokud bude aktuální dlužná částka 400.000, zaplatíte navíc max. 8.000. Žádných 30-100% budoucích úroků!!!

          odhad nemovitosti zdarma

          v případě neplacení půjčky, není sesplatnění půjčky po první nezaplacené splátce, ale až po 3 nezaplacené splátce. Klient má tak dostatek času splátky doplatit a pokračovat v řádném splácení.

 

Typy poskytovaných půjček zástavou nemovitostí:

Půjčky bez registru a poplatku – půjčky, kde problémy v registrech nejsou důvodem k zamítnutí půjčky. Půjčky jsou samozřejmě bez jakéhokoliv poplatku předem.

Půjčky ihned – expresní vyřízení půjčky obvykle do 4 pracovních dnů, půjčku můžete použít prakticky na cokoliv. Půjčky jsou bez náhledu do registru a poplatku předem.

Půjčky na vyplacení exekuce  půjčky slouží k vyplacení exekuce nebo dražby na nemovitosti.