Satelitní přijímače 2

Satelitní přijímače- satelitní příslušenství umožňující dekódování přijatého satelitního signálu a další přesun tohoto signálu do televizoru. V některé literatuře se můžeme s označením satelitní set-top-box. Satelitní signál je šířen třemi různými způsoby: nekódované jako FTA, a dva druhy kódovaných FTV a konkrétní kódování daného TV programu.
Satelitní přijímače jsou na trhu nabízeny v různých funkcích a v různém cenovém horizontu.
Nejlevnější jsou jednoduché jednotunerové přijímače- v tomto typu přijímačů může divák sledovat nebo poslouchat pouze jeden TV nebo rozhlasový pořad v témž okamžiku. Lepší volbou jsou proto přijímače sice s jedním tunerem, ale s větším počtem výstupů pro napojení další audiovizuální techniky. Pokud má zákazník starší televizor musí si pořídit přijímač s RF modulátorem spojit tak přijímač s televizorem jako běžnou anténu.
Dvoutunerové satelitní přijímače jsou dražší záležitosti s možnostmi mnoha doplňků a vylepšení. Právě takto můžeme v danou chvíli sledovat a nahrávat odlišný pořad.
HDTV satelitní přijímače- mají smysl pouze pokud uživatel vlastní HD televizor. HDTV přijímače přenáší signál v HD rozlišení a zlepšují divákovi zážitky ze sledovaných programů. Lze se setkat i se zkráceným označením jako HD satelitní přijímače.
HDD satelitní přijímače- u těchto přijímačů může uživatel sledovat a nahrávat různé pořady. Taktéž je možné přijímač propojit s osobním počítačem a data nahrávat na DVD.
Nejmodernějším typem jsou multifunkční satelitní přijímače, jež dokáží částečně nahradit funkce osobních počítačů. Přijímače mohou být propojeny s internetem.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz