ZAHRADNÍ JEZÍRKA 3

Zahradní jezírka jsou stále oblíbenější a můžeme se s nimi setkat nejen u moderních a trendových staveb, ale i u klasických rodinných domů, na venkově, ve městě nebo i u firemních sídel. Češi vodu milují, možná je to dáno tím, že nemáme moře. Dle posledních statistik jsme na třetím místě v Evropě v počtu bazénů a jezírek vystavěných na soukromých zahradách. Právě snaha o odlišení se či pouhý estetický cit, vede k rozhodnutí pro zahradní jezírka. Takové jezírko nabízí mimo možnost koupání také báječný relax. Nespornou výhodou přírodního koupacího jezírka je absence jakékoliv chemie, což je výhoda především pro alergiky Jezírka žijí vlastním životem od jara do zimy. Zahradní koupací jezírko nabízí více než jen pouhé koupání. Koupat se můžete v horkých letních dnech, v ostatních ročních obdobích jsou bazény nevyužité a přináší žádný užitek. Koupací jezírko je Vaším společníkem v průběhu celého roku a své kouzlo přináší v každém ročním období. V horkých letních měsících nabízí příjemné osvěžení, na jaře Vašemu oku zalahodí bující flóra v břehové čistící zóně jezírka, na podzim pak barvy těchto rostlin a v zimě Váš pohled spočine na zamrzlé vodní hladině.
Pokud se i Vy rozhodnete pro stavbu zahradního jezírka, určitě svého rozhodnutí nebudete litovat. Péče a údržba o zahradní jezírko není žádná dřina, je to příjemná relaxace. Zahradní jezírka mají mnoho podob. Záleží pouze na Vás, zdali se rozhodnete chovat v jezírku ryby, zda vytvoříte přírodní jezírko osázené různými druhy rostlin, nebo zda vybudujete pro rodinu zahradní jezírko pro koupání. Ryby přinášejí do jezírka život a potěšení, rybí osádku je třeba navrhovat s rozmyslem, ryby rostou a rozmnožují se a výrazným způsobem zatěžují čistou vody. Nemusíte se však obávat, že veškerá péče o jezírko bude pouze na Vás! Nepostradatelným pomocníkem pro Vás budou produkty a vodní technika, kterou získáte po konzultaci s odborníky například Jezírka Brno.
Kombinace přírodních a technických pomocníků je ideální pro dosažení a udržení nezávadné a čisté vody. Pokud se bojíte, že filtrace a čerpadla naruší vzhled zahrádky, nemějte, žádné obavy. V nabídce pro zahradní jezírka jsou různá řešení. Například veškerá technologie jezírka je ukryta pod zemí, a vy můžete využít dřevěné molo k opalování, a pokud jej opatříte schůdky tak i ke vstupu do vody.
Stavba zahradního jezírka nepředstavuje jen výdej peněz a námahy, je to investici v pravém slova smyslu. Investice do budoucna do životní pohody. Jezírko nám dopřeje neobyčejný způsob relaxace po shonu všedního dne je chvíle strávená v klidu u vody.