Satelitní přijímače 5

Satelitní přijímače jsou přístroje upravující signál ze satelitu na formu čitelnou pro televizor. Satelitním přijímačem je možno přijímat buďto nekódované nebo kódované programy.
Nekódované programy:
Nekódované programy přjímají všechny satelitní přijímače. Neplacené programy z družic Astra 23,5° a 19,2°: ČT1, ČT2, ČT24, ČT4, NOVA, NOVA CINEMA, PRIMA, PRIMA COOL, TV BARRANDOV, TV ÓČKO, TV PUBLIC, TV NOE, TA3, Z1, STV1, STV2, STV3, TV JOJ, JOJ PLUS, MARKÍZA a HD programy ČT 1 HD a NOVA HD. Pro příjem HD programů je nutné mít satelitní přijímač, který je schopný toto rozlišení zobrazit.
Kódované programy:
Kódované programy jsou placené. Pro jejich zpřístupnění je zapotřebí vlastnit přístupovou kartu a přijímač vybavený čtečkou karet nebo slotem pro externí modul. Přístupová karta se vloží do čtečky karet nebo do modulu vloženého do přijímače. Násleně se karta aktivuje čímž se zpřístupní zaplacené programy.
Přístupové karty se v České republice používají tři: CS link, Skylink a UPC.
Některé satelitní přijímače jsou také schopny přijímat i vysílání z pozemní digitální sítě. Takové přijímače se nazývají kombinované (combo) přijímače. Tyto přijímače jsou sice o poznání dražší, než klasické satelitní přijímače, ale výrazně rozšiřují programovou nabídku. Navíc v případě poruch na satelitu nebo na pozemním vysílači máte druhou možost příjmu programů.
Satelitní přijímač může být také osazen integrovaným HDD. Ten dává uživateli možnost nahrávání pořadů do přijímače. V případě, že je přijímač vybaven dvěma tunery, lze současně jeden program sledovat a jiný nahrávat.
Příprava na HDD znamená, že je přijímač vybaven USB portem, do kterého lze připojit externí hard disk nebo flash disk.
Satelitní přijímač může zobrazovat buď SDTV rozlišení nebo HDTV. HDTV je standard pro vysoké rozlišení.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz