Sterilita patří do restaurace

Máte za sebou rekonstrukci kuchyně, ale stále trpíte pocitem, že interiéru něco chybí? Většina žen tráví v kuchyni mnoho hodin týdně a rozhodně není od věci, aby se v ní cítili útulně. Ne nadarmo se říká, že se kvalita pokrmu odráží v prostředí, ve kterém ho hospodyňka připravuje. Naštěstí pro nás, je na trhu celá řada doplňků, které nám mohou pobyt v kuchynizpříjemnit a udělat z ní hotovou oázu. Rozdělit si je můžeme s ohledem na jejich funkci a to na ryze dekorativní, nebo funkční. Pojďme se spolu podívat na ty nejoblíbenější, které by neměly chybět ani ve vaší kuchyni.

Sterilita patří do restaurace

Moderní ještě nemusí znamenat bez nápadu. I luxusní kuchyni můžeme doplnit vkusnými doplňky, které ještě více zvýrazní její charakter. Téměř každému interiéru prospěje trocha zeleně, kterou lze doplnit stylovým květináčem. Pokud si na rostliny nepotrpíte, sáhněte alespoň po dekorativní vázičce s květinou, který se stane dominantou každého jídelního stolu. Postavíte-li na něj vonné svíčky, učiníte z každého stolování zvláštní příležitost. Stěnu lze ozdobit pěknými nástěnnými hodinami či tématickými obrazy. Motiv volte podle celkového stylu interiéru. Na internetu i v kamenných obchodech jsou k dostání minimalistické i retro obrázky, které se budou v kuchyni vyjímat a navodí specifickou atmosféru.

Styloví pomocníci

Již v úvodu jsme zmínili, že doplňky do kuchyně nemusí sloužit jen k dekorativním účelům. Ty, které zároveň plní určitou funkci, udělají i z rutinní činnosti skvělý zážitek. Za zmínku stojí elegantní příbory, nápojové soupravy či sady talířů. Doplňkem se může stát i nerezový kávovar, toastovač a další spotřebiče, u nichž si dali výrobci záležet s designem. Inspiraci můžete čerpat v některém z katalogů moderního bydlení, stejně jako na tématických webových stránkách.