Labužnický žvýkací tabák

V poslední době stále stoupají počty výskytů rakoviny plic. Mnoho lidí totiž kouří ošizené cigarety, protože potřebují pravidelné dávky nikotinu a tím ohrožují své zdraví. Máte rádi tabák a nechcete se vzdát denního přísunu nikotinu? Nemusíte, existuje něco, čemu se říká snus neboli žvýkací tabák, který je zdravotně nezávadný a přináší konzumentům podobné účinky jako v kouřené podobě.

Žvýkací tabák se po Evropě začal rozšiřovat od konce 19. století, kdy byl poprvé vyroben ve Švédsku. Co je tabák, zjistili Evropané poprvé po objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem, který si od místních obyvatel přivezl tabákové listy, které dostal jako dar. Tabák začali lidé používat nejprve jako lék, protože věřili, že má moc vyléčit syfilis i rakovinu.

V Evropě se o rozšíření tabáku zasloužil především francouzský velvyslanec v Portugalsku Jean Nicot, který byl účinky tabáku doslova nadšen. Dovezl jej z Lisabonu do rodné Paříže, kde jej vášnivě propagoval, pomohl také královně Kateřině Medičejské zbavit se pomocí sušených nadrcených tabákových listů častých bolestí hlavy, což tabák značně proslavilo.

Žvýkací tabák začali vyrábět Švédi pro rolníky, kteří si nemohli dovolit při práci kouřit, protože potřebovali obě ruce, a tak začali místo kouření tabák žvýkat. Žvýkání tabáku značně snižuje riziko vzniku rakoviny plic, protože se tabák neinhaluje do plic. Žvýkací tabák se skládá z vybraného tabáku, vody, soli a dalších složek, které tvoří z velké části přidávané aroma a chuťové přísady. Vysoce kvalitní žvýkací tabák si můžete koupit na Tabaky-online.cz, kde naleznete širokou nabídku nejrůznějších druhů žvýkacího tabáku s rozmanitými příchutěmi.

Patříte-li k vášnivým kuřákům, můžete si zde nakoupit také nejrůznější cigarety, doutníky nebo dýmkový tabák. Přidejte se i vy ke spokojeným zákazníkům Tabaky-online.cz a nakupujte kvalitní tabákové směsi ke kouření i žvýkání.