Objevte nejkrásnější ostrovy Chorvatska

Patříte mezi zapřisáhlé obdivovatele chorvatského pobřeží? Že vás ale obyčejná letoviska v Chorvatsku, jakými je třeba Baška voda, Makarská anebo Podgora zrovna velmi nelákají? Objevte něco nového a doposud nepoznaného a vydejte se vstříc středomořským krásám na některý z ostrovů. Jsme si jistí, že taková dovolená bude nejenom originální, ale zejména jedinečným zážitkem. A které dalmatské ostrovy náleží mezi ty nejpopulárnější?

Velikán Hvar můžeme právem začlenit mezi jedny z nejkrásnějších chorvatských ostrovů vůbec. Nejen, že vyniká svou délkou a velkým množstvím vyhlášených turistických letovisek, též si zde užijete spoustu slunce. Chorvatský Hvar se může pochlubit nejvyšším počtem jasných a slunečných dnů, není se tak proto čemu divit, že patří k nejoblíbenějším chorvatským destinacím. Naleznete zde kouzelné oblázkové, písečné i přírodní pláže, spoustu tajemných zátok, pohostinné místní obyvatele i jedinečnou atmosféru, chorvatské letoviska typická. Ubytovat se na Hvaru můžete v některém z vyhlášených megalomanských hotelových komplexů. V případě, že dáváte přednost většímu klidu a soukromí, můžete zkusit ubytování v bungalovech, apartmánech případně u místních v soukromí. Pokud se budete u moře nudit, vydejte se na některý z nabízených výletů, které jsou z ostrova tradičně pořádány.

Dalším „chorvatským oblíbencem“ je Korčula ve Střední Dalmácii. Chorvatská Korčula je druhým nejlidnatějším a šestým nejrozlehlejším ostrovem v Chorvatsku. Ostrov Korčula nadchne milovníky klasické dovolenkové zábavy – lenošení na pláži, ale také ty, kteří milují dlouhé procházky pro zdejších historicky zajímavých chorvatských památkách. Takových historických zajímavostí na tomto ostrově naleznete opravdu mnoho. I zde se můžete ubytovat v hotelech, apartmánech, bungalovech a také v soukromí u místních obyvatel. Pokud však si chcete vychutnat vskutku velmi netradiční dovolenou v Chorvatsku porozhlédněte se po ubytování v robinsonádách. Tímto získáte jistotu, že vás letní odpočinek nebude nic a nikdo rušit.